Kokon či zámotek jsou příbytky přirozeného tvaru. To, co vymyslí příroda, nikdy nemůže být špatné. Zřejmě takto uvažovala i Nina Edwards Ankerová při vytváření nového projektu se zaoblenými zdmi. Kónický oblý tvar stěn směřuje k severním a západním sousedům a chrání tak soukromí majitelů.

Měkký, nepřehlédnutelný tvar domu v sobě ukrývá v jednom rameni soukromé místnosti, a to dětské pokoje a ložnici rodičů. Ta má jednu stěnu prosklenou a otočenou směrem k nejkrásnějšímu výhledu.

V druhém ramenu písmena L jsou otevřené společné prostory, kuchyň, jídelna a obývací pokoj. Velké posuvné dveře spojují interiér s exteriérem a obyvatele domu s vůní i zvuky zahrady a nedalekého Atlantického oceánu. Neobyčejný dům má certifikaci LEED (Leadership in Energy and Enviromental Design) a stojí na Long Islande v New Yorku.

Pasivní vytápění a cedrové šindele

Architektka Nina Edwards Ankerová pokryla vnější zaoblené stěny domu cedrovými šindeli, které navazují na paletu materiálů okolních staveb. Samozřejmostí jsou environmentální technologie včetně fotovoltaických panelů a design, který harmonizuje se životním prostředím.

Prosklená jižní fasáda kromě výhledu přináší pasivní tepelné zisky. Sluneční paprsky se odrážejí od vodní nádrže, která je podél vnitřních ramen domu, a přes skleněnou fasádu vstupují do interiéru.

Světlíky nad chodbou ložnicového křídla vytvářejí fascinující barevnou hru světla a paprsků. U ložnice najdete odstín bordó, který symbolizuje západ slunce a odpočinek. Přechází do červené a oranžové. Nejblíže k obývacímu pokoji je žlutý odstín jako symbol zenitu a aktivity.