Všestranné použití

Pokud jste ještě před pár lety přemýšleli, jak oživit nudnou místnost nebo zakrýt ošklivou zeď, nebylo na výběr tolik řešení. Zeď se buďto přemalovala na jiný odstín nebo se na ni nalepila tapeta. Pár let také byla v kurzu betonová stěrka. Tyto časy jsou však pryč a na český trh se dostávají chytré textilní stěny. Jsou tvořeny odolným textilem z polyesteru, který je zabudován do téměř neviditelného rámu. Pomocí této vychytávky lze vytvořit dělicí příčky i stropy. Za Smart Walls je možné schovat také nevzhledné kabely nebo topení. Jsou bezešvé a oproti klasickým tapetám textilní stěny nekopírují nepřesnosti podkladu, ale vytváří perfektně rovný povrch stěn. Inovativní technologie chytrých stěn zajišťuje velkoformátovou plochu bez viditelných spojů v šířce až 10 metrů. Instalaci provedou odborníci během jediného dne a vy se tak nemusíte obávat nepořádku ani jakéhokoliv znečištění místnosti. Výběr vzoru je pouze na uživateli a možností je nespočet. Inspirujte se třeba tímto snímkem, který zobrazuje stěnu s efektními abstraktními vzory,

Rodinná fotografie nebo vzpomínka na dovolenou ve velkém formátu

Co se týče samotného potisku, i ten může být nevšední. Lze vybírat z nekonečných motivů barev či textur, můžete si nechat udělat exkluzivní motiv na přání nebo dokonce použít vlastní fotografii pořízenou profesionály. Na zdi v obývacím pokoji se tak může objevit portrét vaší rodiny, přátel, mazlíčka či oblíbené krajiny. A pokud vás vybraný motiv omrzí, lze do stávajícího rámu napnout jiné plátno. Můžete tak mít třeba každé tři měsíce jiný obývací pokoj.

Textilní stěny lze také efektivně podsvítit a milovníky technologických vychytávek určitě zaujme, že mohou varianty prosvícení regulovat prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Podsvícené textilní stěny jsou mimo jiné nástrojem optického zvětšení neprostorných a tmavých místností. A obdivovatele kinematografie ohromí speciální materiál s tmavým podkladem, jenž poslouží jako unikátní projekční plátno. 

Do hotelu i bytu

Mezi další přednosti textilních stěn patří jejich jednoduchá montáž bez vzniku nepořádku, snadná údržba, dlouhodobá životnost, ale i zdravotní nezávadnost. Stěny jsou též odolné proti vlhku, a je proto možné je v případě potřeby očistit namočeným hadříkem.  Výborně absorbují zvuky, přičemž intenzita akustického vlivu lze stimulovat výběrem materiálu. Díky svým užitným vlastnostem se stěny hodí jak do veřejných prostor, tak do domácností. Dáte této novince šanci i vy?