Sedmý ročník tradiční přehlídky designu a umění Prague Design Week měl vypuknout 1. dubna 2020. Z pochopitelných důvodů byl odložen, prozatím na neurčito, ale pořadatelé slibují, že se uskuteční v nejbližším možném termínu. Místo i program zůstávají zachovány – tedy dvě patra historického domu číslo 7 na náměstí Republiky v Praze.

Letošní ročník se odehraje ve znamení udržitelnosti a svou tvorbu i kreativní proces výroby zde bude prezentovat 77 vystavovatelů z tuzemska i zahraničí. Fanoušci designu se opět mohou těšit na již tradiční přednášky a workshopy či promítání v Design Kině. Na expozici, která letos hojně podporuje „zelená“ a udržitelná témata, bude vystavované produkty možné i zakoupit.

Mezi největší lákadla patří podle organizátora festivalu Ondřeje Krynka například budky na cigaretové špačky od Petra Kukly, který si klade za cíl vyčistit města i dětská hřiště od cigaretových nedopalků, či jeho mobilní kurníky pro slepice.

Mezi dalšími vystavovateli se představí třeba Tkalcovna Kubák se zaměřením na bytový textil ze 100% přírodních materiálů či dílna Kovaný Petr. Módní nadšence potěší portfolio návrhářky Darii Torf, jo.bag, či Patrick Poppet.

Kromě samotné přehlídky bude návštěvníky v historických prostorách budovy na náměstí Republiky čekat i kavárna s výtečným občerstvením a doprovodný program po celou dobu trvání přehlídky.

Kompletní seznam vystavovatelů a doprovodných akcí je postupně zveřejňován na webových stránkách přehlídky.