Vypadá to, že se už opravdu můžeme začít těšit na jaro! A nejen venku – jarní atmosféru si můžete vykouzlit i doma, a to velmi snadno. Stačí obměnit náladu interiéru pomocí několika doplňků a dekorací, čerstvých květin a svěží vůně. A vůbec se nemusíte krotit a omezovat svůj rozlet jen na obývací pokoj – jarní energii si zaslouží i ložnice, kuchyň nebo předsíň. Hurá do toho.

Tipy pro vás

Jarní období je jedinečné, obzvlášť jeho úplný začátek – všechno se probouzí, vůně prvních květin se nesměle derou na svět a do přírody se vracejí veselejší barvy. A právě z přírody si můžeme vzít spoustu inspirace, jak si rozveselit byt či dům. Nenechte si utéct tenhle krátký okamžik a rychle do toho. Připravili jsme pro vás pár tipů pro inspiraci:

Jaro v 5 krocích

  1. Zimní textilie vyměňte za jarní. Týká se to jak potahů na pohovce, tak závěsů na oknech nebo kusových koberců. Místo teplých přehozů zkuste lehký pléd…
  2. Rozveselte stěny – několik nových obrazů, například grafik nebo vkusně zarámovaných autorských plakátů udělá hotové divy.
  3. Druhá položka
  4. V jídelně se vrhněte na stůl – naprosto zázračně zafunguje nový ubrus a prostírání, stejně tak čerstvé řezané květiny a květináče s bylinkami.Druhá položka
  5. K jaru patří oblé tvary doplňků a dekorací jako symboly plodnosti a nového života. Do interiéru je dostanete snadno, například v podobě váz, lamp nebo kulatých koberečků.
  6. Nebude vůbec na škodu, když si pořídíte i pár nových kousků nádobí – nemusí to být hned celá jídelní souprava, stačí pár misek, dva šálky na kávu nebo nová konvice na čaj. Třeba taková jarní vzpruha v podobě nové cukřenky vám vykouzlí úsměv na tváři.