Možná až v této době si uvědomujeme, jak důležitá může být v domácnosti stoprocentní hygiena. Nabízíme proto několik tipů na pomocníky, s nimiž snáz dosáhnete profesionálních výsledků. Nepřijdou vhod jen v období boje s koronavirem, uplatní se také všeobecně v domácnostech s alergiky či astmatiky, v bytech s domácími mazlíčky, v městských obydlích a podobně.

Čistička vzduchu

Čističky vzduchu využívají nejen domácnosti s alergiky, ale také lidé v lokalitách s horší kvalitou ovzduší, ve špatně větraných prostorách atd. Ve všech těchto situacích pomáhají tyto spotřebiče udržovat zdravé prostředí. Čistička vzduchu Electrolux Pure A9 neustále monitoruje kvalitu ovzduší i v tom nejvzdálenějším rohu místnosti a výsledkům přizpůsobuje svou činnost. Je schopna neutralizovat 99,9 % bakterií a zabráňuje jejich dalšímu množení. Kromě virů a bakterií reaguje i na běžné plyny a pachy, které vznikají například při vaření. Pure A9 je navíc tichá a nabízí též možnost kontroly kvality vzduchu na dálku – pomocí mobilní aplikace. Cena čističky Pure A9 je 11 999 Kč.

Parní generátor

Parní generátor nové řady Pro Express Ultimate (GV9581) od značky Tefal zajistí nejen 100% hygienu prádla, ale má i další výhody: dosažení profesionálních výsledků je i v pohodlí domova snadné a rychlé, a to díky jednoduchému ovládání. Nový intuitivní ovládací panel Direct Control je umístěn přímo na držadle žehličky, takže šetří čas při přepínání mezi různými typy látek. Nová technologie vysokotlakého bojleru zajišťuje maximální účinnost a systém dvojí ochrany proti vodnímu kameni zajistí oděvům dokonalý vzhled, ať jsou z jakéhokoli druhu látky. Intenzivní parní ráz o výkonu 600 g/min si pak poradí i s „nejvzpurnějšími“ záhyby. Doporučená cena parního generátoru je 10 999 Kč.

Parní mop

Tento spotřebič nejen zajistí dokonalou čistotu všech typů podlah, ale také ušetří čas a práci. Parní mop Rowenta Clean&Steam All Floors (RY7597WH) totiž dokáže vysát a vytřít zároveň, a to díky patentované, vysoce účinné trubici Dual Clean and Steam. Součástí je nástavec Ultra Glider, který vysávání maximálně usnadňuje, a to včetně parního vysávání koberců. Pro perfektní hygienu nepotřebujete žádné chemické přípravky – pára zničí až 99 % bakterií. Doporučená cena parního mopu Rowenta Clean&Steam je 7999 Kč.

Parní čistič

Poradí si se špínou, mastnotou a vodním kamenem, škodlivými bakteriemi, zápachem a zničit dokáže i alergeny. Parní čistič CP1010 PERFECT CLEAN s bohatým příslušenstvím vyčistí skla, zrcadla, koupelnu, toaletu, dřez, baterie, podlahy, čalounění, ale třeba i záclony a závěsy, a to bez sundávání z oken. Obsluha je snadná. Do nádobky s objemem až 400 ml stačí nalít vodu a 3 až 4 minuty počkat, než ji čistič promění v páru s tlakem až 3 bary. Cena 1399 Kč.