Pražský dopravní podnik zahájí o Velikonocích první z několika letošních výluk na lince metra C. Od čtvrtka večer do úterního odpoledne nepojede v obou směrech metro mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov. Náhradní dopravu zajistí autobusová linka.

Výměna dřevěných pražců za betonové bude zahájena od čtvrtka 9. března  přibližně od 20 hodin do úterý 14. března do 14 hodin.

„Dopravní podnik po důkladném zvážení nakonec zrealizuje plánovanou velikonoční výluku na lince metra C, jelikož mimořádná opatření v souvislosti s pandemií nemoci covid-19 stále trvají a přepravní poptávka v pražské MHD je aktuálně o cca 85 procent nižší oproti běžnému stavu,“ uvedla mluvčí podniku Aneta Řehková.

Celkem dělníci vybourají 405 dřevěných pražců a vymění je za betonové.

Mezi zastávkami Pražského povstání, Pankrácem, Budějovickou a Kačerovem bude zavedena náhradní autobusová doprava XC.

„I když do povrchové dopravy a v rámci metra nasadíme maximální možný počet vozidel, přesto žádáme cestující, aby zejména v úterý 14. března do ukončení výluky omezili své cesty v dotčeném úseku jen na ty opravdu nezbytně nutné,“ dodala Řehková.

S výlukou bude spojeno i posunutí zastávek autobusů o několik desítek metrů pro linky 134, 138, 189 a 215.

Vozíčkářům dopravní podnik doporučuje využít nízkopodlažní autobusový spoj číslo 135 od stanic Roztyly a Chodov, protože na Pražského povstání i na Kačerově chybí bezbariérový přístup.

Během výluky budou cestujícím v případě potřeby k dispozici na přestupních stanicích pracovníci DPP v reflexních vestách. Více informací o výluce najdete na webu dopravního podniku.

Další výluky na lince metra C jsou naplánované na květen, kdy bude uzavřena stanice Opatov, a v červenci se budou vyměňovat pražce mezi stanicemi Pražského povstání a Hlavním nádražím. Poslední výluka na metru C bude v září.