Stavební veletrh For Arch odstartuje letos na podzim již čtvrtou dekádu své existence. Ve dnech 22. až 26. září 2020 se na něm v PVA Expo Praha představí novinky, trendy a produkty napříč stavebními odvětvími.

Po koronavirové krizi se veletržní svět konečně chystá k návratu a For Arch bude mít tu čest stát se jedním z pilířů restartu ekonomiky. Přípravy na konání podzimních veletrhů v čele se stavebním veletrhem For Arch probíhají v té nejvyšší intenzitě s cílem maximálně podpořit fázi uzdravování ekonomiky. „Výstaviště PVA Expo Praha je nejmodernějším komplexem svého druhu u nás a je připraveno zrealizovat veškerá potřebná zdravotně-organizační opatření a zajistit bezpečný průběh akcí. Těšíme se, že se náš podzimní itinerář v Letňanech uskuteční v plném rozsahu,“ řekl generální ředitel ABF, a.s. Tomáš Kotrč.

Klíčová událost v oboru

Mezinárodní stavební veletrh For Arch je jednou z klíčových událostí oboru. V jejím rámci se úspěšně daří propojovat profese, firmy a lidi. Kromě představení novinek, trendů, produktů a projektů bude na veletrhu připraven i pestrý doprovodný program pro odbornou i laickou veřejnost. Uskuteční se například další ročník jednodenní konference Požární bezpečnost staveb. Oborové setkání odborníků z oblasti wellness & spa umožní další ročník konference pořádané Asociací bazénů a saun ČR. Poslední dva dny veletrhu pak tematicky zacílí na energetickou účinnost budov a úspory energie. V pátek 25. září proběhne konference Smart City určená pro komunální politiky, řídící pracovníky a specialisty na úrovni měst, obcí i regionů a jejich veřejných služeb, kterou doplní jednodenní výstava For City. Sobotní program konference přinese přednášky vhodné především pro laiky a koncové zákazníky.

Veletrhem budou rezonovat i témata jako hospodaření s vodou, zlepšení prostředí staveb z pohledu akustiky, vlhkosti a kvality vzduchu. Diskutována bude i cirkulární ekonomika a ekologie ve stavebnictví. Hlavními obory, které se na For Arch představují každoročně, budou stavební prvky a materiály, dřevostavby, vytápění, elektro a zabezpečení či obor wellness & spa.

Letošní 31. ročník akce byl připravován s cílem podpořit udržitelnost veletržního oboru a stavebnictví.