Investujete do výstavby nebo provádíte rekonstrukci a k vaší moderní barevné fasádě se bílá plastová okna jednoduše nehodí? Zatímco před pár lety by to byl problém, dnes čelí investoři opačnému dilematu. Z rozmanité nabídky různobarevných odstínů tvrzené povrchové úpravy VEKA SPECTRAL si často nemohou vybrat. Platí to i v případě, že mezi hlavní kritéria vašeho rozhodování patří kvalita, dlouhodobá životnost, odolnost i designové provedení plastových oken.

Důvodem oblíbenosti a vyšší poptávky po plastových okenních profilech různých barev je fakt, že koncoví zákazníci i developeři mají zájem o rozmanitější barevnost fasád svých projektů. A výsledný efekt chtějí logicky podtrhnout vzhledově jedinečnými okny. „Bílá plastová okna jsou klasika, ale trendy hovoří jasně – developeři, architekti, projektanti i koncoví zákazníci žádají barevnou různorodost. Proto jsme ve společnosti VEKA vsadili na VEKA SPECTRAL – speciálně tvrzenou povrchovou úpravu odolnou proti poškrábání a otěru, která navíc dodává plastovému oknu působivý design. A protože věříme kvalitě této technologie i procesu výroby, dáváme zákazníkům na VEKA SPECTRAL prodlouženou záruku 10 let,” říká Milan Klepsa, hlavní zástupce společnosti VEKA pro ČR a SR. Na českém trhu je VEKA SPECTRAL k dispozici od roku 2017 a z původních tří barevných odstínů je nyní v nabídce již jedenáct

Na českém trhu je VEKA SPECTRAL k dispozici od roku 2017 a z původních tří barevných odstínů je nyní v nabídce již jedenáct. „Zájem je velký, takže kromě původní šedé, antracitové a umbra jsme do nabídky zařadili dalších osm barev – letos se naši zákazníci dočkali i sépiově hnědé a vínově červené,” prozrazuje Klepsa.

VEKA i její zákazníci reagují na evropské trendy

Čeští zákazníci si na výhody spojené s povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL rychle zvykli. To, že produkt vyhledávají, potvrzuje i okenářská firma OKNOTHERM. Ta jako obchodní partner společnosti VEKA zařadila povrchovou úpravu VEKA SPECTRAL do své nabídky produktů jako jedna z prvních. „Největší zájem registrujeme o VEKA SPECTRAL v barevných provedeních anthrazit ultramatt a umbra ultramatt. Důvody pro tyto preference vidíme především v soudobém trendu evropské architektury, který upřednostňuje temnější, matné odstíny. Češi jdou v tomto směru zkrátka s dobou,” říká Pavel Homolka, obchodní ředitel společnosti OKNOTHERM. Nejvyšší možná kvalita dostupná na současném trhu. Plastová okna a dveře z profi lů třídy A dle normy ČSN EN 12608 se vyznačují garantovanou tloušťkou stěn 3,0 mm

Jednotný design oken i dveří

Společnost VEKA a její partneři myslí i na majitele domů, kteří si přejí mít v odstínu VEKA SPECTRAL barevně sladěna nejen okna, ale celou fasádu domu. „Nyní je u našich partnerů, jako je OKNOTHERM, možné objednat například hliníkové dveře nastříkané speciální práškovou barvou, která přesně odpovídá barevným odstínům VEKA SPECTRAL. Zákazník tak docílí toho, že jeho okna a dveře budou v identické barvě,” uzavírá Milan Klepsa. Nechte se inspirovat uměním dokonalého povrchu. Nanesením povrchové úpravy VEKA SPECTRAL na profi l se okna stávají mimořádně odolnými proti povětrnostním vlivům a vykazují dlouhou životnost.

VEKA AG

Společnost VEKA vykonávala od založení v roce 1969 průkopnickou práci při vývoji profilů a podstatně přispěla k dobré pověsti, které plastové okno dnes u stavebníků, plánovačů a architektů požívá. Tuto cestu bude společnost důsledně následovat i v budoucnu.

Kvalita produktů VEKA začíná u profilových systémů a současně sahá daleko za ně. Společnost udržuje nejvyšší standardy pro okenní profily, které platí v Evropě (kvalita VEKA třídy A s tloušťkami stěn podle DIN EN 12608). Při dalším vývoji technologie profilů pak lze dát pouze jeden cíl: zvýšit výkonnost. Konec konců jsou na okenní profily kladeny stále vyšší požadavky.