Každý z nás si váží prostoru pro život. Je-li ho více, přináší sebou více možností; pro práci, odpočinek nebo zábavu. Otevřením nového okna FAKRO FPP-V preSelect MAX získáte ještě více prostoru v podkroví, komfortní přístup k otevřenému oknu a neomezený výhled ven. Nejnovější střešní výklopně-kyvné okno vyniká nejvyšší možnou kvalitou provedení, inovativními řešeními a velmi dobrými termoizolačními parametry.

Okno preSelect MAX nabízí dva na sobě nezávislé způsoby otevírání: výklopný a kyvný. Samostatné otevírací funkce zajišťují stabilitu a zvyšují bezpečnost používání. Inovativní systém kování zaručuje plnou stabilitu křídla při obou způsobech otevírání. Možnost vyklopení křídla vně poskytuje dodatečný prostor v podkroví a panoramatické výhledy do okolí. V kyvném režimu je možné křídlo zablokovat pro snadnější čištění vnějšího skla. Okno preSelect MAX nabízí dva na sobě nezávislé způsoby otevírání: výklopný a kyvný

Vysoká funkčnost

Inovativní kování preSelect MAX zaručuje vysokou funkčnost a odolnost konstrukce a také umožňuje otevření okna až do úhlu 45°, což je skoro o 30 % více než  u okna předchozí generace. Jde proto o ideální řešení pro všechny, kteří touží po komfortu a po neomezeném výhledu ven. Navíc jsou okna preSelect MAX dostupná ve velkých rozměrech a vybavena trojskly, dostupný je dokonce rozměr 134 × 160 centimetrů. Za určitých podmínek může toto okno plnit funkci nouzového východu.

Pohodlná manipulace

Nové výklopně-kyvné okno má pozměněnou polohu posuvného přepínače preSelect, který je u nové verze okna umístěn ve spodní části rámu, aby byla zajištěna lepší funkčnost a pohodlnější ovládání. Přepínač se používá pro změnu způsobu otevírání okna a při zcela zavřeném okně není vidět. Klika Elegant, umístěná ve spodní části křídla, umožňuje pohodlnou obsluhu okna a spárové větrání ve dvou polohách.

Nejvyšší kvalita

Okno je vyrobeno z vysoce kvalitního borovicového dřeva, vrstevně klíženého a vakuově impregnovaného, což zaručuje odolnost a kvalitu. V okně je použito mnoho unikátních řešení, která ovlivňují kvalitu vzduchu v podkroví, energetickou úspornost a odolnost oken. Došlo také ke zvýšení bezpečnosti používání a odolnosti proti vloupání.

Montáž a způsob otevírání

Okno se montuje ve střechách se sklonem od 15 do 55°, speciální verze okna ve střechách se sklonem od 55 do 85°. Díky široké nabídce těsnicích lemování lze okno instalovat prakticky do každé střešní krytiny a modulové verze umožňují seskupovat okna do sestav.

Přepínač preSelect navíc umožňuje změnu způsobu otevírání křídla. Díky umístění v dolní části rámu zajišťuje lepší funkčnost a pohodlnější ovládání. Při zcela zavřeném okně není vidět, což přispívá k vysoké estetické hodnotě. Čtyřnásobný systém těsnění při zasklení zaručuje dodatečnou těsnost během extrémních povětrnostních podmínek

Automatická ventilační klapka V40P a systém topSafe

Ventilační klapka V40P automaticky přizpůsobuje průřez ventilačního kanálu proudění vzduchu a zajišťuje přísun optimálního množství vzduchu do místnosti. Poskytuje také zdravé mikroklima v podkroví, úsporu energie a nižší náklady na vytápění. Systém topSafe pak zaručuje zvýšenou bezpečnost a ochranu střešního okna, stejně jako odolnost proti vloupání. Systém topSafe zajišťuje zvýšenou bezpečnost a ochranu střešního okna a odolnost proti vloupání

Doplňky a energetická účinnost

Okno lze vybavit některým z široké nabídky vnitřních i vnějších doplňků, které představují nejenom dekorativní prvek, ale zároveň přináší možnost kontroly nad množstvím a intenzitou pronikajícího slunečního světla a tepla.

S tím také úzce souvisí technologie thermoPro, jež zvyšuje kvalitu a parametry střešních oken, což má za následek jejich vyšší energetickou účinnost, delší životnost, vynikající těsnicí vlastnosti a snadnější montáž. Ventilační klapka V40P umožňuje, aby vzduch pronikal do místnosti v optimálním množství

Čtyřnásobný systém těsnění

Okno je vybaveno čtyřnásobným systémem těsnění. Těsnění při zasklení zaručuje dodatečnou těsnost během extrémních povětrnostních podmínek a redukuje mikrootřesy oplechování za silného deště.

Na okno FPP-V preSelect MAX poskytuje FAKRO záruku 10 let a doživotní záruku na odolnost tvrzených skel proti krupobití.