Novinka nabízená pod názvem REMS Picus DP umožňuje jádrové vrtání bez vody mikroimpulzní technikou. Jde o čisté, jednoduché a rychlé řešení – zařízení například vyvrtá 200 milimetrů v železobetonu o průměru 62 milimetrů za pouhých pět minut.

Německá firma REMS, známá svým rozsáhlým výrobním programem nářadí a strojů pro instalatéry, topenáře, plynaře a jiné profese, letos rozšířila svůj sortiment strojů pro jádrové vrtání a vrtacích korunek o nový přístroj k jádrovému vrtání za sucha.

Tento přístroj využijí především řemeslníci, kteří musejí vrtat v již hotových objektech a vytvářet otvory a prostupy v místech, kde by přídavná chladicí voda způsobila znečištění či zapříčinila další nutné práce, nebo dokonce omezení z hlediska bezpečnosti – například vrtání v blízkosti rozvodných skříní či v objektech s hotovou vnitřní úpravou (malbou, obklady atd.). Přístroj se tedy hodí při vytváření prostupů zdmi a podlahami v bytových objektech a domech tam, kde je třeba při rekonstrukcích umístit nové rozvody telekomunikačních sítí, klimatizace, zemních čerpadel, požární vody a mnoha dalších aplikací. Vrtací korunky REMS LS jsou určeny speciálně k vrtání na sucho jádrovými vrtacími stroji s mikroimpulzní technikou. Jsou univerzálně použitelné pro mnohé materiály

Nový stroj REMS Picus DP je kompaktní, do ruky dobře padnoucí elektrické nářadí k jádrovému vrtání bez vody, uplatní se například v betonu, železobetonu, zdivu různého složení, přírodním kameni, asfaltu a mazanině všeho druhu: železobeton do ≤ Ø 162 (202) mm, zdivo a další do ≤ Ø 202 mm. Určen je speciálně k vrtání na sucho, ručně vedenému nebo s vrtacím stojanem. Upotřeben může být v řemeslné i průmyslové výrobě. Využívá pohonný stroj pro vrtání se silným 2200W motorem a pohonným vřetenem s 1200 otáčkami za minutu. Především se však vyznačuje novou, takzvanou mikroimpulzní technikou, kdy při daných otáčkách vytvoří a předá do materiálu 28 800 impulzů za minutu, které usnadní a urychlí vrtání speciálními korunkami. Nový stroj REMS Picus DP je kompaktní, do ruky dobře padnoucí elektrické nářadí k jádrovému vrtání bez vody, uplatní se například v betonu, železobetonu, zdivu různého složení, přírodním kameni, asfaltu a mazanině všeho druhu

Diamantové jádrové vrtací korunky REMS LS

Vrtací korunky REMS LS jsou určeny speciálně k vrtání na sucho jádrovými vrtacími stroji s mikroimpulzní technikou, například REMS Picus DP, ať už jde o ručně vedené vrtání, či vrtání se stojanem. Jsou univerzálně použitelné pro mnohé materiály – ideálně pro aplikaci v betonu, železobetonu, zdivu všeho druhu, v přírodním kameni, asfaltu, mazanině, ale i jiných materiálech (Ø 32–202 mm).

Pro instalatérské práce je určen jednotný vnitřní připojovací závit UNC 1¼ s vrtací hloubkou 320 mm. Využívány jsou speciálně vyvinuté, vysoce kvalitní diamantové segmenty s vysokým podílem diamantu a speciálním pojivem pro znamenitý vrtací výkon a zvláště dlouhou životnost.

Diamantové jádrové vrtací korunky jsou ideálně aplikovatelné pro univerzální použití v železobetonu a zdivu. Diamantové segmenty s diamanty umístěnými v pojivu napomáhají rychlému, snadnému a klidnému navrtání. Korunky jsou svařované laserem na plně automatických svařovacích zařízeních pro konstantně vysokou kvalitu svaru. Odolávají vysokým teplotám, jednotlivé segmenty se následkem přehřátí neodpájejí, a to ani v důsledku extrémního tepelného zatížení. Součástí příslušenství je kroužek pro snadné uvolnění diamantové jádrové vrtací korunky.

Pohon je zajištěn pohonným strojem REMS Picus DP a vhodnými pohonnými stroji jiných výrobců s vnějším připojovacím závitem UNC 1¼.