Designové trendy posledních let neomylně směřují k čistotě a minimalismu. O to více v interiéru vynikají prvky, které mají skutečný charakter a dokážou designový záměr podpořit. Kovaná dveřní kování Cobra spojují tradiční řemeslo se strohostí moderních tvarů, a přinášejí tak do našich projektů žádoucí propojení moderny s trvalými hodnotami.

Není zcela obvyklé, abychom se v éře masové výroby potkali s novinkou vyrobenou klasickým řemeslným způsobem. V souvislosti s moderními interiéry a jejich designovou čistotou vznikají nové nároky na zařizovací prvky, které vnesou do bytu či domu osobitost a umocní jeho jedinečnost. Kliky a madla COBRA BLACK SMITH představují propojení nejklasičtější kovařiny s moderními postupy a designy a dodávají minimalistickým interiérům nečekanou nadčasovost.

U každé nové kolekce je pro nás zásadní její <0x201A>sdělení‘ a charakter. Chceme nabízet kliky, které mohou umocnit názor architekta či investora v novém projektu. Právě kliky Black Smith přinášejí to, co nás zajímá – kontrast surového kovu a unikátního designu přináší fascinující propojení moderní doby s historií, hloubku doteku s ohněm ukrytým v každé klice,” uvádí Kristina Boda, ředitelka společnosti COBRA, největšího českého dodavatele dveřních kování.

Proč kované kování BlackSmith?

Obsahuje nejen dveřní kování, ale i okenní kování, madla a mušle, takže lze vyřešit otevírací prvky ve shodném designu. Paleta jednotlivých designů je široká – od rustikálního po moderní puristické tvary. Dveřní kování jsou k dispozici v provedení s rozetou i štítem (72 a 90 mm) a dokonce i jako ochranné provedení k venkovnímu použití. Díky povrchové úpravě „galvanický černý pozink” má povrch kování hedvábně matnou tmavou strukturu příjemnou na dotek, konzistentní povrch a barevnost odpovídající moderním industriálním trendům. Každý výrobek je pozinkován a patinován, což zaručuje trvalou kvalitu a odolnost proti korozi. Je univerzálně použitelné, jeho montáž je rychlá a údržba snadná.

Široká paleta tvarů a provedení předurčuje kované kliky nejen do moderních a stylových interiérů, ale i do rustikálních stavení, kde snadno navážou na celkový historizující styl celé stavby. Tmavá patina černého pozinku navíc vychází vstříc současným trendům upřednostňujícím tmavé barvy.

Utečme od unifikovaných řešení, v COBŘE věříme, že každý dům či byt si zaslouží svůj osobitý styl. Právě Black Smith nabízí cestu, jak vnést do klasických i moderních interiérů nečekaný prvek – oheň a historii ukovanou do moderní prémiové kliky, která zkrášlí interiér na dlouhá léta,” dodává Kristina Boda z COBRY. „Celou kolekci uvidíte u nás v showroomu i v prodejnách našich distribučních partnerů. Je možné, že teprve samotný dotyk s klikou vám umožní pochopit krásu a užitné vlastnosti kolekce BlackSmith.