Nejen hokejisté dlouho čekali na to, kdo získá Hokejové centrum Pouzar v Českých Budějovicích. Nyní je po táhlém insolvenčním řízení jasno. Stavbu i s pozemkem na okraji města u sídliště Máj koupil za 45 milionů korun pražský podnikatel Lubor Stehlík se svou skupinou Kardelo.

Hokejové centrum Pouzar stojí u českobudějovického sídliště Máj.

Hokejové centrum Pouzar stojí u českobudějovického sídliště Máj. | foto: Slavomír Kubeš

„Multifunkční hokejové centrum vhodně doplňuje naše portfolio nemovitostí. Z ostatních projektů máme navíc velmi dobré zkušenosti s provozy zaměřenými na volnočasové aktivity, respektive na sport, takže věříme, že i zimnímu stadionu se s naším silným zázemím bude dařit a bude prosperovat,“ sdělil MF DNES Stehlík.

Stehlík je jednatelem společnosti Kardelo Arena, jež vznikla letos v červnu a v katastru již je napsaná jako vlastník. Podnikatel vyvrátil obavy z toho, že by se změnila funkce sportoviště.

„Rozhodně neplánujeme jiné využití. Jen to, jak se hala provozovala, hodláme dělat jinak,“ ubezpečil nový majitel s tím, že plánuje zefektivnit provoz i rozšířit a zkvalitnit služby.

V blízké době podle něj nejsou nutné větší zásahy. „Technický a provozní stav hokejového centra je uspokojivý a momentálně vyžaduje jen drobné opravy,“ zhodnotil.

I tak se ale sportovci, kteří centrum využívají, dočkají některých novinek.

„Pracujeme na nové podobě webu s online rezervačním systémem ledové plochy a sportovní haly. Přes Facebook a Instagram budeme komunikovat ovšem podstatném, proto doporučuji všem, aby pravidelně sledovali naše sociální sítě,“ dodal Stehlík.