Lakované plochy s hlubokým prostorovým metalickým efektem byly doposud realizovatelné pouze za použití vícevrstvého lakování tekutými barvami. Tato technologie lakování je však v oblasti architektonických projektů z důvodu její finanční náročnosti a nejisté procesní stability využívána spíše ojediněle a standardem se stalo lakování práškovými barvami.

Běžné metalické práškové barvy však svým optickým vjemem za vícevrstvým lakováním tekutými barvami poněkud zaostávají, neboť při jednovrstém nanášení neposkytují potřebný 3D – prostorový optický vjem.Tento zásadní nedostatek se společnosti TIGER Coatings díky nejvyspělejší technologii a dlouholetým zkušenostem ve výrobě metalických práškových barev podařilo úspěšně odstranit a otevřít tím architektům neohraničené pole jejich kreativity pro nové designové efekty prestižních staveb.

Efekt vícevrstvého mokrého lakování „v práškové podobĕ“ – pro použití na fasádách a vysoce náročných aplikacích (Super Durable) s nanesením pouze jediné vrstvy prášku!

009 tiger lacke wels karl und bremhorst architekten wien by kurt hoerbst 164704
Source: Copyright Vermerk by_kurt-hoerbst

TIGER Drylac® 3D Metalízy

Patentovaný vícestupňový výrobní proces „3D-metalíz“ umožňuje dokonalé a rovnomĕrné zaintegrování efektních pigmentů v práškové barvě, vysoce brilantní a extremnĕ výrazný efekt pozorovatelný pod jakýmkoliv úhlem pohledu a současně i nejvyšší procesní jistotu při zpracování.

Tyto barvy jsou k dispozici v mnoha variantách odstínů, lesku a typu povrchů.

007 tiger lacke wels karl und bremhorst architekten wien by kurt hoerbst 160905
Source: Copyright Vermerk by_kurt-hoerbst