Ředitelství silnic a dálnic příští pondělí zprovozní obchvat Řevničova a úsek D6 mezi Řevničovem a Novým Strašecím. Stavebně je hotový, na jaře dělníci dílo dovedou do finále. „Probíhat již budou pouze dokončovací a administrativní práce,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Stolař

Obchvat Řevničova je také hotový, ale v příštím roce nechá ŘSD ještě postavit kruhový objezd v místě, kde se kříží nynější silnice I/6 a nově vybudovaná silnice I/16. Součástí bude i napojení na obchvat. Zatím je zde klasická křižovatka.

„Okružní křižovatka bude dokončena do konce června 2021,“ dodal mluvčí.

Stavba obou úseků začala v roce 2017. Jde o investici v celkové hodnotě téměř dvě miliardy korun bez DPH. Část nákladů by měla pokrýt evropská dotace.

Příští rok by mohla začít stavba zbývajících tří středočeských úseků karlovarské dálnice D6. Nejdál postoupila příprava u Krupé, další úseky jsou u Hořesedel a Hořoviček. ŘSD předpokládá, že by měly být hotové v roce 2024.

Kompletní dostavba dálnice D6 mezi Prahou a Chebem je zásadní pro několik regionů. Zbývá ale také postavit ještě několik úseků v Karlovarském kraji.