Obyvatelé Děčína mohou využívat novou obřadní síň. Vznikla v prostorách bývalé městské knihovny ve druhé části budovy magistrátu na Mírovém náměstí v části Podmokly. Oproti dosavadní obřadní místnosti, která se nacházela ve stejné budově, má větší kapacitu, lepší zázemí a bezbariérový přístup.

Za rok uspořádá děčínský magistrát přibližně 200 obřadů, loni jich bylo kvůli...

Za rok uspořádá děčínský magistrát přibližně 200 obřadů, loni jich bylo kvůli koronaviru jen 157. „Jsem rád, že nyní můžeme pořádat svatební obřady v důstojnějším a příjemnějším prostředí než dosud,“ dodal primátor. 

„Jsem rád, že nyní můžeme pořádat svatební obřady v důstojnějším a příjemnějším prostředí než dosud. Kromě svateb budeme zrekonstruované prostory využívat třeba pro vítání občánků, přijímání významných návštěv nebo k dalším slavnostním či společenským akcím,“ řekl primátor města Jiří Anděl (ANO).

Stavební úpravy podle projektu architekta Tomáše Eflera město stály více než 7,7 milionu korun bez DPH. 

Vyměnily se podlahové krytiny, hlavní sál má novou podlahu, sloupy dostaly nové obložení z kamenných desek, dále byly vyměněny rozvody, repasovány truhlářské prvky a doplněny o další. Součástí zakázky byl také mobiliář. V zázemí jsou k dispozici i toalety či kuchyňka. 

„U této veřejné zakázky jsme si poprvé vyzkoušeli takzvanou zelenou zakázku. U dodávky mobiliáře byla jako dílčí hodnoticí kritérium stanovena ekologická šetrnost výrobku, tedy použití dřeva z udržitelných zdrojů, nízká stopa formaldehydu,“ doplnil primátor.

Kromě oficiální obřadní místnosti v budově magistrátu si ke svatebnímu obřadu vybírají snoubenci i jiná místa, mezi ta nejatraktivnější patří děčínský zámek a jeho zahrady. 

Oddávající vyjíždějí i do nejbližšího okolí, například na Kristin Hrádek nebo na vyhlídku Belveder na Labské Stráni.

Za rok uspořádá děčínský magistrát přibližně 200 obřadů, loni jich bylo kvůli koronaviru jen 157.