Téměř 80 let skupina VELUX vytváří lepší životní podmínky lidem na celém světě a zpřístupňuje jim denní světlo a čerstvý vzduch střešními okny. Ve všech kategoriích neustále rozšiřuje svůj sortiment o produkty, které plní nejen tyto základní funkce, ale mají něco navíc technicky i designově, aby si mohli vybrat všichni.

1. Inovace trojskla v kategorii Standard Plus

Požadavky na tepelnou a akustickou ochranu budov se zpřísňují. VELUX reaguje novým střešním oknem se zdokonaleným trojsklem. Výsledkem inovace je taková tepelná izolace, jaké dosud dosahovala jen prémiová zasklení VELUX s hodnotou Uw = 1,0 W/(m2K), při zapuštěné montáži s hodnotou Uw pouze 0,94 W/(m2K)).

Tabule skla v různých tloušťkách zároveň účinněji absorbují hluk. Hodnota útlumu zvuku se v případě nového typu okna ze stejné kategorie zvýšila na Rw = 35 dB a tlumení venkovního hluku se přibližně zdvojnásobilo. Nový produkt je zárukou kvalitnější tepelné a zvukové izolace, redukce hluku z náporového deště a lehčí údržby díky samočisticí vrstvě.

Střešní okno VELUX GLL s novým zasklením 64
Střešní okno VELUX GLL s novým zasklením 64 | Zdroj: VELUX

2. Prémiový design Black

Prémiové okno VELUX GGU Black je mimořádné svým designem. Má černý vnitřní rám, který odpovídá nejnovějším designovým trendům. Jeho kontrastní barevnost elegantně lemuje výhled a posiluje vizuální propojení s okolím. Elegantní černá barva dodá jak bílému, tak černému interiéru neotřelý výraz. Venkovní oplechování dokonale harmonizuje s tmavou střešní krytinou.

Velkorysá velikost okna 114×140 centimetrů (plocha zasklení 1,16 m2) je zárukou dostatečné porce denního světla. Díky nízkoenergetickému trojsklu toto okno, samozřejmě, neohrozí tepelnou pohodu.

V nabídce je v bezúdržbovém provedení s nízkoenergetickým bezpečnostním trojsklem s redukcí venkovního hluku, samočisticí vrstvou a vrstvou proti rosení venkovního skla. Dálkové ovládání je dostupné s elektrickým nebo solárním napájením.

Velux GGU black
Velux GGU black | Zdroj: VELUX