Představujeme zcela nový koncept dveřních klik od německého výrobce Franz Schneider Brakel GmbH. Jeho speciální patentované řešení umožňuje instalovat kliky do dveří bez klasických rozet. Kování FSB Plug-in je skvělým minimalistickým doplňkem pro moderní dveře a interiér.

Doposud bylo možné instalovat do dveří kliky osazené pouze na rozetách. Existuje také mnoho variant, kdy se rozety do dveří zafrézují tak, aby vzhled kování byl co nejminimalističtější.

S novým patentovaným systémem uchycení kliky k mechanismu FSB Plug-in můžeme nabídnout zcela nové řešení. Tělo a mechanismus kliky jsou zapuštěny přímo do dveřního křídla a žádné rozety již nejsou potřeba.

Instalace kování do dveří je velmi jednoduchá, lze ji provést za použití standardních nástrojů určených k vrtání do dřeva a nemá vliv na výběr dveřního zámku. Osazení může být realizováno dokonce i dodatečně do již vyrobených dveří.

Široká nabídka modelů

Kliky bez rozet skvěle podpoří koncept jednoduchých a moderních dveří s minimalistickými doplňky. FSB nabízí více než padesát modelů klik z ušlechtilých kovů (hliník, nerezová ocel, měď nebo bronz), a to bez rozet, v různých povrchových úpravách a na objednávku v téměř všech barevných odstínech škály RAL. Mezi návrháři, kteří se podíleli na vývoji klik Plug-in, figurují osobnosti jako mezinárodně uznávaný architekt David Chipperfield, nedávno zesnulý italský designér Alessandro Mendini, architekt Christoph Mäckler či úspěšný návrhář nábytku Werner Aisslinger.

Z povrchových úprav klik FSB zmiňme eloxování, jehož výsledkem je nenapodobitelný lesk a vysoká kvalita. Jádro kliky je otryskáno, díky čemuž dochází k podobnému efektu zhutnění, ke kterému dochází i při procesu kování. Tato úprava zaručuje značnou houževnatost produktu, jeho barevnou stálost, tvrdost povrchu a vysokou odolnost vůči poškrábání a nárazům. Díky eloxování navíc materiál neoxiduje, a nepodléhá tak korozi. Vedle toho jsou v nabídce kliky voskované a lakované.

Modely klik FSB Plug-in bez rozet jsou rovněž skvělým doplňkem pro bezfalcové dveře s magnetickými zámky a skrytými panty Tectus, které byly pro bezfalcové dveře speciálně vyvinuty a zůstávají ukryty v zárubni a dveřním křídle.

Kliky bez rozet skvěle podpoří koncept jednoduchých a moderních dveří s minimalistickými doplňky.

Kliky bez rozet skvěle podpoří koncept jednoduchých a moderních dveří s minimalistickými doplňky.

Okenní kliky bez rozet

FSB nabízí toto skvělé minimalistické řešení také pro okna. Instalace je možná do většiny dřevěných, hliníkových a nově také plastových oken. Konstrukce kliky zachovává všechny funkce okenní kliky jako u standardních klik s rozetou. Součástí zůstává kvalitní kuličkový polohovač, který indikuje změnu polohy kliky a pevně ji fixuje v 90° polohách. K dispozici je i varianta uzamykatelné kliky a kliky se zajištěním proti otevření skrz okenní ventilaci. Vybírat můžete opět z více než padesáti modelů v různých povrchových úpravách.