Kravařští schválili odkup pěti osmin tamního akvaparku za 30 milionů korun od Buly Arény, již vlastní Alois Hadamczik a jeho rodina. Zastupitelé k tomu pro Buly Arénu schválili třímilionovou dotaci na letošní rok a tutéž částku i na ten příští. Narovná se také vlastnictví souvisejících pozemků.

ilustrační snímek

ilustrační snímek

Diskuse nebyla dlouhá ani vyostřená, přesto v místnosti panovala napjatá atmosféra. Aby bylo zjevné, kdo jak hlasoval, nestačilo zvednout ruku, kravařští zastupitelé museli vstát. V závěru starostka Monika Brzesková poděkovala kolegům za odvahu. Před hlasováním totiž podle jejích slov čelili výhrůžkám, že jim hrozí trestní oznámení, když budou pro odkup.

„Jsem velmi ráda, že se vše podařilo kompromisně vyřešit,“ uvedla starostka.

Podle místostarosty Martina Schwarze je převod majetku otázkou týdnů až měsíců. „Akvapark zůstane příspěvkovou organizací města,“ řekl a dodal, že provozní náklady rozpočet nezatíží víc než dříve, jelikož město je platilo i dosud.

Za dotaci letos a příští rok Buly Aréna umožní výhodnější sportování pro místní. „Dohodli jsme se na úlevách pro spolky, základní a mateřské školy a Centrum volného času. Jde o ledovou plochu i venkovní sportoviště,“ dodal Schwarz.

Ke konfliktu mezi spoluvlastníky akvaparku došlo poté, co město zastavilo dotační podporu sportovišť Buly Arény. „Akvapark město bezplatně užívá jedenáct let. Nelze ho ale chápat samostatně, je součástí komplexu Buly Aréna, kde ročně sportuje čtyřicet tisíc lidí,“ argumentoval již dříve Alois Hadamczik. Jeho stanovisko k prodeji podílu se zatím nepodařilo získat.