Téměř 250 nových bytů přinese do oblasti takzvaného brněnského Bronxu rezidence Pekárenský dvůr. Komplex za 1,5 miliardy korun má být dokončen za dva roky. Jeho název bude odkazovat na dlouholetou historii pekáren na Cejlu.

Kromě téměř 250 bytů ve čtyřech domech budou součástí rezidence v oblasti...

Kromě téměř 250 bytů ve čtyřech domech budou součástí rezidence v oblasti takzvaného brněnského Bronxu i tři townhousy s vlastní zahrádkou. Projekt má vyjít na 1,5 miliardy korun.

Stavbu v industriálním duchu zahájila v Zábrdovicích společnost Domoplan. Pekárenský dvůr nabídne kromě bytů ve čtyřech domech i přes 200 parkovacích míst a tři takzvané townhousy s vlastní zahrádkou.

Jeho součástí bude také komunitní centrum s knihovnou, park a dětská hřiště. V posledním patře rezidence se pak bude vyjímat luxusní střešní byt s výměrou přes 260 metrů čtverečních, který bude největším penthousem v Brně.

„Chceme posouvat hranice současného bytového standardu a přinést nový koncept bydlení, ve kterém budou mít lidé dostatek soukromí, ale také hodně prostorů a možností, jak trávit čas společně,“ oznamuje zakladatel Domoplanu Tomáš Vavřík.

Všechny byty budou mít k dispozici recepci, která bude fungovat nepřetržitě. Rezidenti budou moct využívat širokou škálu služeb, jako jsou například wellness, masérna, fitness centrum nebo venkovní workoutové hřiště.

„Rezidence se ponese v konceptu společného bydlení, který reaguje na dnešní rychlejší životní tempo. Snažili jsme se vytvořit unikátní místo pro klidné bydlení přímo v centru Brna s výhodami pětihvězdičkového hotelu,“ přibližují hlavní designérky Dagmar Zvoníčková a Ivana Linderová.

Za menší byty zaplatí rezidenti 2,6 milionu korun, za ten nejdražší s rozlohou přes sto metrů čtverečních dají 10,7 milionu. Penthouse v nejvyšším poschodí bude stát zhruba 7,5 milionu.

Architektonické řešení Pekárenského dvora je inspirované průmyslovým charakterem oblasti. Domy proto budou mít cihlový obklad s hliníkovými okny a zelené střechy s terasami.

„Naším cílem je vytvořit novou moderní rezidenční čtvrť, která vrátí této lokalitě původní obytnou funkci a která bude korespondovat se stávajícími budovami. Architektura všech objektů je střídmá a nenásilná s čistými fasádami s pravidelným rytmem okenních otvorů,“ popisuje hlavní architekt projektu Radim Lička.

Firma Domoplan v lokalitě brněnského Bronxu postavila před čtyřmi lety obytný dům s dvaceti bytovými jednotkami, letos pak plánuje dokončit výstavbu polyfunkčního domu Rezidence Hvězdová.

Pekárenský dvůr je její největší projekt, který společnost plánuje dokončit ve druhé polovině roku 2023.