Populární komprimační páska pro montáž oken illmod Trio prochází, pod dvanácti letech, výraznou modernizací. Dostává nejen nový název, TP654 illmod Trio 1050, ale i celou řadu funkčních a aplikačních vylepšení.

U nového modelu komprimační pásky illmod Trio 1050 najdeme zcela novou sendvičovou architekturu: Do středového impregnovaného pěnového materiálu s otevřenou strukturou buněk byla zaintegrována membrána s funkcí proměnlivé propustnosti vlhkosti.

Klíčovou úlohou membrány, která je v pásce umístěna ve vodorovné vlně, je změna vlastní difúzní propustnosti v závislosti na okolní vlhkosti. V případě vysoké vzdušné vlhkosti blízko membrány se její struktura otevírá a vlhkost odchází velmi snadno ven. A naopak, pokud je v blízkosti membrány materiál suchý, membrána si ponechává vyšší těsnost a prostup vlhkosti zpomaluje.

Výsledkem je, zjednodušeně řečeno, neustálé optimalizované vysychání spáry v průběhu celého roku. Navíc celá středová část pásky je plně impregnovaná, což zaručuje vysokou vodotěsnost proti hnanému dešti do tlaku 1050 Pa, UV stabilitu a v kombinaci s integrovanou membránou především skoro nulovou spárovou průvzdušnost pásky.

Minimální spárová průvzdušnost detailů je často požadována staviteli pasivních a nízkoenergetických domů, kteří rádi nechávají své domy podrobit zkoušce těsnosti obálky, tedy blower door testu.