V Ájurvédském pavilonu relaxačního Resortu Svatá Kateřina byla na tisíci a půl metrech čtverečních položena dřevěná podlaha, opatřená parketovým lakem PALL-X 96, v kombinaci s keramickou dlažbou. Tato řemeslně výjimečná realizace byla mimo jiné nominována do velkého finále mezinárodní parketářské soutěže PALL-X 96 Wood Floor World Cup.

Německá firma PALLMANN, přední světový výrobce parketových laků, olejů a ošetřovacích prostředků na dřevěné podlahy se sídlem ve starobylém městě Würzburg, vyhlásila 9. června 2020 k Mezinárodnímu dni parketových laků mezinárodní soutěž s názvem PALL-X 96 Wood Floor World Cup. Jejím cílem bylo oslovit parketáře z celého světa a najít tu nejlepší parketovou podlahu nalakovanou nejprodávanějším jednosložkovým parketovým lakem na bázi vody PALL-X 96.

Česká republika je v této prestižní soutěži zastoupena rodinnou podlahářskou firmou ZEPA z Žirovnice na Vysočině. Tento podnik se od svého založení v roce 1997 věnuje pokládce a renovaci podlah včetně prodeje podlahových krytin a v oboru je uznávanou společností, která odvádí naprosto dokonalé řemeslo podle přání zákazníků. Jednou z takových zakázek byla pokládka vysoce hraněných dubových lamel v novém objektu pobytového a relaxačního Resortu Svatá Kateřina v Počátcích, obci ležící nedaleko „města rekordů” Pelhřimova.

Ájurvédský pavilon nabízí meditační a relaxační prostory a oblíbený wellness včetně plaveckého bazénu, masážního salonu, sauny a sociálního zázemí.

Ájurvédský pavilon nabízí meditační a relaxační prostory a oblíbený wellness včetně plaveckého bazénu, masážního salonu, sauny a sociálního zázemí.

Uprostřed přírody, v místě s nejčistším vzduchem v republice, byl vybudován moderní Ájurvédský pavilon nabízející meditační a relaxační prostory a oblíbený wellness včetně plaveckého bazénu, masážního salonu, sauny a sociálního zázemí. Všechny tyto prostory spojuje dřevěná podlaha, opatřená parketovým lakem Pallmann PALL-X 96, kombinovaná s šedou velkoformátovou keramickou dlažbou, a to na celkové ploše kolem 1500 m2. Členitost i různorodá účelovost prostor si vyžádaly odborný pracovní postup i správný výběr použitých materiálů. Po dokonalé přípravě podkladu a nalepení kantovky (vysoce hraněných lamel) dvousložkovým parketovým polyuretanovým lepidlem UZIN MK 92 S následovalo několikanásobné celoplošné přebroušení spolu s vytmelením spár. Na takto připravenou parketovou podlahu byl ve dvou vrstvách naválečkován v úvodu zmíněný jednosložkový lak Pallmann PALL-X 96. Výsledkem byla příjemná, opticky teplá podlaha, dokonale ladící s převážně bílým interiérem, který je zdoben mystickou orientální dřevěnou dekorací a vyřezávanými soškami indických bohyň.

Tato stavba neušla ani pozornosti hodnotitelů Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství ABF a zaslouženě získala titul Stavba roku 2019.

Dřevěná podlaha je v Ájurvédském pavilonu zkombinována s šedou velkoformátovou
keramickou dlažbou.

Dřevěná podlaha je v Ájurvédském pavilonu zkombinována s šedou velkoformátovou keramickou dlažbou.

Titul národního vítěze

Spolumajitelům společnosti ZEPA, Ivanu Omastovi a Miroslavě Zelenkové, byl počátkem května 2021 předán medailon pro národního vítěze PALL-X 96 WFWC společně s pozvánkou na on-line setkání národních vítězů ve Würzburgu 9. června 2021 – GRAND FINALE. Bohužel s ohledem na pandemickou situaci ve světě bylo plánované osobní setkání všech vítězů odsunuto na zatím neurčený termín. Věříme, že se zástupci osmnácti zemí z celého světa při příležitosti vyhlášení Mistra parketářského řemesla nakonec sejdou a budou se moct podělit o své zkušenosti.

Spolumajitelům společnosti ZEPA, Ivanu
Omastovi a Miroslavě Zelenkové, byl
počátkem května 2021 předán medailon pro
národního vítěze PALL-X 96 WFWC.

Spolumajitelům společnosti ZEPA, Ivanu Omastovi a Miroslavě Zelenkové, byl počátkem května 2021 předán medailon pro národního vítěze PALL-X 96 WFWC.

Do GRAND FINALE se vedle firmy ZEPA za Českou republiku nominovali zástupci Spolkové republiky Německo, Rakouska, Nizozemska, Finska, Švédska, Španělska, Portugalska, USA, Argentiny, Velké Británie, Polska, Ruska, Ázerbájdžánu, Švýcarska, Francie, Gruzie a Ukrajiny. Věříme, že se naši zástupci v tak silné konkurenci neztratí a dokážou, že krásné parketářské řemeslo má u nás stále skvělé reprezentanty.

Stavba neušla ani pozornosti hodnotitelů Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství ABF
a získala titul Stavba roku 2019.

Stavba neušla ani pozornosti hodnotitelů Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství ABF a získala titul Stavba roku 2019.