Novou venkovní atrakci, takzvaný Aktivity park, začal v uplynulých dnech nabízet olomoucký akvapark. Skládá se z 3D bludiště, tedy třípatrové prolézačky, jež připomíná lanové centrum, dále ze dvou vzduchových trampolín a stánku s občerstvením. Areál je připravený až pro dvě stovky dětí.

„Aktivity park vnímáme jako samostatnou atrakci, která dětem nahradí vodní vyžití v případě, že nebude počasí na koupání,“ informoval Dalibor Přikryl, ředitel akvaparku, který provozuje město Olomouc.

Podle Přikryla se počítá s tím, že zájemci budou park využívat i mimo letní sezonu.

„Počítáme, že hřiště by mohlo mít využití osm až deset měsíců v roce,“ předeslal.

Atrakce tak bude mít i samostatný vstup ve spodní části akvaparku, kde dříve bývalo hřiště na plážový volejbal, a oddělené vstupné.

„Pokud tedy člověk chce navštívit pouze Aktivity park, může využít samostatný vchod. Vstupné na dvě hodiny se pohybuje od šedesáti do devadesáti korun podle věku osoby. Rodinné potom vyjde na padesát korun na osobu,“ přiblížil Přikryl.

V létě bude atrakce součástí areálu a celodenní vstupné do akvaparku se bude vztahovat i na Aktivity park.

Akvapark chystá tři akce, bazén zase letní kino

Vedení vodního světa si od novinky slibuje, že zvýší jeho konkurenceschopnost a návštěvnost.

„Snažíme se rozšiřovat spektrum našich služeb, protože hlavně rodiče s dětmi u nás chtějí nejen odpočívat, ale trávit čas i aktivně,“ doplnil Přikryl.

S nápadem souhlasí i město. „Přivítali jsme jej jako velmi strategické řešení. Věřím, že společnosti přinese kýžený efekt, posílí atraktivitu venkovního areálu i sportovní vyžití,“ řekla náměstkyně primátora Markéta Záleská (ODS).

Akvapark do atrakce investoval celkem osm milionů korun, na další novinky mu tak nezbyly peníze, přitom plánuje další rozvoj. Pozemek, který pro něj potřebuje, mu má proto v opozicí kritizované transakci nakoupit další městská firma – dopravní podnik.

Návštěvníkům akvapark v průběhu léta nabídne tři jednorázové akce. První, která se koná v sobotu od 11 do 17 hodin, nese název Hurá prázdniny, v rámci níž budou návštěvníci soutěžit v plavání, lukostřelbě nebo třeba ve hře pétanque.

Příští sobotu pak akvapark pořádá Hanácké mistrovství jízdy na toboganu, jehož se může zúčastnit kdokoli. Poslední akce bude 21. srpna, kdy se bude konat soutěžní den Aquadeca.

Novinku pro návštěvníky nabízí také olomoucký plavecký stadion, který bude každý čtvrtek po celé léto promítat filmové komedie formou letního kina. Diváci zhlédnou kolem deseti snímků. Promítání začíná vždy v šest hodin večer a cena kina bude součástí vstupného do areálu plaveckého stadionu.