S víkendem začíná rekonstrukce dálnice D8 před Prahou. Podle Ředitelství silnic a dálnic jde o letošní největší opravu dálnice nejen ve Středočeském kraji. Nejpozději do sobotního rána dokončí silničáři výstavbu dopravního omezení, pracovat se začne v pondělí.

ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Rekonstrukce má podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) trvat čtyři měsíce.

Opravovat se postupně bude dálnice v obou směrech, tedy jak na Ústí nad Labem, tak na Prahu, zhruba mezi pátým a dvanáctým kilometrem.

„Doprava bude vedena v režimu 2+1/1 provizorní jízdní pruhy,“ uvedlo ve své zprávě ŘSD s tím, že mezi pásy se bude přes střed přejíždět za třetím a dvanáctým kilometrem.

Oprava dálnice je rozdělena do několika etap, během nichž se bude postupně upravovat dopravní omezení. Řidiči musí počítat s komplikacemi, jelikož jde o velmi vytížený úsek.

Dělníci začnou pracovat v pásu ve směru na Ústí nad Labem, včetně exitu u Úžice, opraví několik mostů a oplocení podél pravého jízdního pásu, které v tomto úseku doposud chybí.

Kvůli provádění prací bude nutné uzavřít pomalý jízdní pruh a odstavný pruh na nejprve v jednom jízdním pásu, poté v druhém. Exit devět směrem na Úžice obsluhující pravý jízdní pás se po dobu rekonstrukce uzavře úplně a řidiči budou navedeni na objízdné trasy.

„Budou vyznačeny následující objízdné trasy:

  • pro směr Praha – Kralupy nad Vltavou po dálnici D8 na mimoúrovňovou křižovatku (MÚK) Nová Ves (exit 18) s otočením v MÚK zpět na dálnici D8 a výjezd z dálnice D8 na MÚK Úžice (exit 9)
  • pro směr Kralupy nad Vltavou – Ústí nad Labem po dálnici D8 na MÚK Zdiby (exit 1) s otočením v MÚK zpět na dálnici D8 směr Ústí nad Labem,“ uvedlo ŘSD.

Omezení kvůli rekonstrukci D8

Mapy poskytuje freytag & berndt. Společnost také vytváří mobilní aplikaci PhoneMaps, která obsahuje turistické a cykloturistické mapy celé Evropy, aplikace je ke stažení zdarma na Apple Store a Google Play Store. © freytag & berndt, SHOCart, přispěvatelé OpenStreetMap