Česká developerská společnost Contera staví logistický areál nazvaný Contera Park Ostrava D1. Děje se tak na území ostravské čtvrti Hrušov, dříve obydlené starousedlíky a dělníky v ubytovnách, posléze vybydlené a zabrané obřími nelegálními skládkami.

Dnes už tedy neexistují ulice Žižkova (poslední dům před demolicí na snímku níže), Odlehlá, Daňkova, Kulturní, Šimonova, Továrenská, Husitská, Kamasova, Mašíkova, Pechalova, Lomanosova a Moravcova.

Foto: Zdeněk Svoboda

Foto: Zdeněk Svoboda

Celková rozloha budoucí zastavěné plochy je přes 35 hektarů. Na severozápadě sahá k silnici I/58 na Bohumín, na jihu k železniční trati Ostrava – Bohumín. Blízkost dálnice D1 a železnic do vnitrozemí, Polska a na Slovensko, činí území lukrativním.

První halu se zastavěnou plochou 90 tisíc metrů čtverečních a nadstandardní světlou výškou 23 metrů z železobetonového skeletu, plně klimatizovanou, zateplenou minerální vlnou Rockwool a s rovnou trapézovou střechou obsadí největší tuzemský prodejce sportovních potřeb – společnost Sportisimo. Užitná plocha bude i díky pětipatrovému mezaninu dokonce 140 tisíc metrů čtverečních.

Foto: Zdeněk Svoboda

Foto: Zdeněk Svoboda

Další hala zabere plochu 40 tisíc metrů čtverečních a k potěšení všech pivařů zde bude mimo jiné vybudován sklad Plzeňského Prazdroje. Ve výhledu je i výstavba třetí průmyslové haly a technologického centra. Ostrava tímto počinem navazuje na pokračující zatraktivňování města – novými pracovními příležitostmi (celkem až 2 000 nových zaměstnanců) usiluje o ukončení odlivu původních obyvatel.