Budova po mateřské škole Srdíčko v Jirkově na Chomutovsku bude nově sloužit jako rehabilitační centrum pro děti, které mají různé formy poruch chování, postižení nebo jsou autisté. Vzniknout by tu měl i dětský stacionář.

ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Veronika Nováková, Axon

Objekt v Bezručově ulici pronajala radnice Monice Heráňové, která se v prostorách jirkovské polikliniky speciální dětské rehabilitaci věnuje už tři roky.

„Stávající místo je nám již malé. Máme kolem 90 klientů, dojíždí k nám lidé ze širokého regionu a zájem narůstá. Rádi bychom naše služby rozšířili o další terapie,“ zmínila Heráňová s tím, že do nového se chce stěhovat do několika měsíců.

Pronájem schválili jirkovští radní. „Vybírali jsme ze tří zájemců. K dětskému stacionáři s rehabilitací se radní přiklonili proto, že podobné zařízení na Chomutovsku citelně chybí. I v celém Ústeckém kraji je velmi málo dostupné,“ uvedl mluvčí města Vladimír Vacula.

Donedávna v budově sídlila mateřská škola. Loni ji ale město kvůli špatnému technickému stavu uzavřelo.

Nutnou rekonstrukci objektu bude nová nájemkyně financovat z dotačních a dalších zdrojů. Předpokládané náklady jsou v řádu statisíců korun, což je méně, než na kolik by vyšla oprava pro potřeby mateřské školy.