Menší škvárové hřiště ve Sportovním areálu Poruba, kde muži trénovali americký fotbal, je rozkopané. Dočká se modernizace stejně jako tenisové šatny, v nichž vzniká zázemí i pro další sportovce. Chystají se i další opravy.

Vizualizace budoucí podoby Sportovního areálu v Porubě.

Vizualizace budoucí podoby Sportovního areálu v Porubě. | foto: Magistrát města Ostravy

Kluby dál využívají velké fotbalové hřiště, ale pro veřejnost je areál zavřený. S omezením musí přitom lidé počítat delší dobu. 

Bývalý stadion VOKD, který provozuje Sareza, totiž čeká kompletní rekonstrukce za 240 milionů z rozpočtu města. 

„První etapa přestavby za 30 milionů korun začala už v červnu. Zahrnuje výstavbu nového fotbalového hřiště s umělým trávníkem i stavební úpravy tribuny, oplocení, komunikací a novou dešťovou kanalizaci. Vše má být hotové koncem listopadu, pak hřiště opět otevřeme,“ uvedla náměstkyně primátora pro sport Andrea Hoffmannová.

Nové šatny vznikají už od loňska a hotové budou v září. Nyní však Sareza soutěží dodavatele druhé etapy rekonstrukce, která na čas uzavře i velké fotbalové hřiště, atletický ovál a další sportoviště. 

Většinu čeká modernizace, ale například místo volejbalových kurtů ve svahu vznikne tréninkové hřiště. „Pokud zakázku nezdrží odvolání neúspěšných firem jako v první etapě, vše by mohlo být hotové v roce 2023,“ doplnila Hoffmannová.