Vytápění plynem s kondenzační technologií je v Česku nejrozšířenějším druhem vytápění. Díky vysoce účinnému využití energie je tato technika hospodárná a šetrná k životnímu prostředí.

Nejtišší kotel na trhu ve své třídě!

V září 2021 uvádí Wolf na český trh dva inovované kotle CGB-2-75 a CGB-2-100. Byly navrženy pro zvládání nejnáročnějších úkolů a jsou ideální volbou pro projekty vyžadující větší výkonový rozsah – pro bytové domy, hotely, administrativní budovy i komerční sektor.

CGB 2 75 100
CGB 2 75 100 | Zdroj: Wolf

OSVĚDČENÁ KONSTRUKCE VÝMĚNÍKU

Základem kotlů je konstrukce výměníku tepla od předchůdců CGB 75 a CGB 100. Výměník je zhotoven ze slitiny AlSi jako válcový odlitek. Na straně spalin je povrch zvětšený mohutnými svislými žebry, na straně vody je hladký povrch opatřen mikroskopickou vrstvou polymeru. Kotel umožňuje použití v soustavách s dovoleným pracovním tlakem až 6 bar! Instalace ve výškové stavbě není problém.

1 Vyměník veko
Vyměník veko | Zdroj: Wolf

NIŽŠÍ EMISNÍ HODNOTY SPALOVÁNÍ

Hořák je válcovitý dvouplášťový, ze žárupevné oceli. Jeho konstrukce umožňuje optimální homogenizaci směsi vzduchu s plynem ještě před výstupem z hořáku, čímž je zajišťováno nízkoemisní spalování. Oproti předchůdcům jsou emisní parametry opět o něco lepší – kotel patří do 6. třídy NOx.

2 Hořák
Hořák | Zdroj: Wolf

JEDNODUCHÁ MONTÁŽ

Kotel má hmotnost 94 kg, nasazuje se ve dvou. Není nutný boční odstup, kotle lze montovat těsně vedle sebe – tak, aby manipulace i montáž byla co nejjednodušší. Výměna stávajícího kotle CGB 75/100 za CGB-2 75/100 je rychlá a jednoduchá, díky zpětné kompatibilitě komponent i rozměrů.

3 Detail lišty na zavěšení kotle
Detail lišty na zavěšení kotle | Zdroj: Wolf

UVEDENÍ DO PROVOZU A SERVIS UŽ NEMŮŽE BÝT JEDNODUŠŠÍ

Kotel je již z výroby přezkoušen tlakově na straně otopné vody a jsou nastaveny základní parametry spalování. Při uvádění do provozu je třeba nastavit konfiguraci podle základního hydraulického schématu a upravit spalování podle místních poměrů. Regulátory BM-2 disponují intuitivním průvodcem instalace. Novinkou je prostor pro instalaci modulu dálkové komunikace Wolf Link Home a případného příslušenství modulu EA.

Důležitým detailem je možnost připojení kotlového čerpadla s napěťovým řízením 0 – 10 V přímo z kotle. Servisní přístup ke kotli je zepředu a shora. Kotel je z výroby nastaven na spalování zemního plynu E s možností přestavby na zkapalněný plyn či na plyn LL.

4 Detail víka na komoře
Detail víka na komoře | Zdroj: Wolf

BEZPEČNÝ PROVOZ NA PRVNÍM MÍSTĚ

Třístupňová hlídána teplota topné vody, hlídána teplota spalovací komory a hlídána teplota spalin jsou základem pro bezpečný provoz. Softwarové hodnocení nárůstu teploty a teplotního spádu je rozšířením bezpečnostních prvků s využitím všech teplotních čidel. Hlídání provozních tlaků otopné soustavy v rámci každého připojeného kotle je samozřejmostí. Poruchová hlášení jsou vizualizovány na displeji regulátoru a jsou archivována. Pokud je připojen i modul Wolf Link Home, je možno hlášení sledovat vzdáleně přes mobilní telefon či počítač.

5 Kaskada kotlu CGB 2 75 1
Kaskada kotlu CGB 2 75 1 | Zdroj: Wolf

VÝKON LZE NAVYŠOVAT DLE POTŘEBY

Konstrukce a výkon kotlů je předurčuje k tvorbě kaskád středních výkonů ve všech typech objektů. S regulátorem KM-2 je možno vytvořit kaskádu až pěti kotlů. Pokud se uživatel rozhodne pro více kotlů, není problémem napěťové řízení 0 – 10 V každého kotle samostatně podle teploty nebo v závislosti na výkonu. Při modernizaci stávajících kotelen s kotli CGB 75/100 je možné měnit kotle postupně. Provoz kotlů v kaskádě CGB + CGB-2 funguje bez problémů.

6 Celá otevřená připojovací skříň
Celá otevřená připojovací skříň | Zdroj: Wolf

WOLF je komplexní dodavatel vytápěcí a větrací techniky a vzduchotechniky. Navrhujeme efektivní řešení na míru pro zdravé a komfortní vnitřní prostředí. Více informací: www.czech.wolf.eu.

7 Vpravo je prostor pro modul dálkové komunikace Wolf Link Home
Vpravo je prostor pro modul dálkové komunikace Wolf Link Home | Zdroj: Wolf