Komu by se nezamlouvala myšlenka rychlé výstavby domu? A přitom je to tak jednoduché – s tvárnicemi Ytong můžete mít rychle hotovo dokonce svépomocí. Navíc od sklepa až po střechu. Stačí si vybrat jednotlivé produkty a hrubá stavba může začít. V čem tkví jejich kouzlo?

Tvárnice Ytong se za dobu své existence staly synonymem pro jednoduchost a rychlost. Pórobeton s sebou přinesl způsob, jak postavit prakticky celou hrubou stavbu téměř svépomocí, a to s minimem úsilí.

Stavba z tvárnic je hračka

Stavba z pórobetonových tvárnic se na první pohled může skutečně jevit jako skládačka. Napomáhá tomu převážně jednoduchá opracovatelnost, kterou jednotlivé stavební bloky nabízejí. To přináší mimo jiné také nízkou odpadovost.

S perfektní odolností se setkáte zejména v oblasti protipožární ochrany. I proto se tvárnice hodí například k realizaci protipožárních stěn. Izolační vlastnosti pórobetonu oceníte při výstavbě pasivních domů a nízkoenergetických staveb jako takových. Stabilní klima po celý rok představuje obrovskou výhodu jak z hlediska pohodlí, tak z toho finančního.

Pórobeton pro zdravé bydlení

Pórobeton přišel ke svému názvu na základě milionů pórů obsažených v jeho struktuře. A právě pórovitá hmota tvárnic se zasazuje o ochranu vašeho zdraví. Nejenže váš dům ušetří přebytečné vlhkosti, ale také potlačuje vznik plísní. Pórobeton přirozeně dýchá, díky čemuž zabraňuje kondenzaci vodních par.

Příjemné vnitřní klima si tak budete moci užívat skutečně dlouho a bez jakýchkoliv starostí.

Tvárnice? Od slova tvarovat!

Pórobetonová tvárnice je díky svému složení jedinečná v možnostech opracování. Pokud nemáte se stavbou žádné zkušenosti, nezoufejte. Práci s jednotlivými produkty zvládne téměř každý začátečník. Jednotlivé bloky pórobetonových tvárnic lze řezat jak ruční, tak pásovou pilou.

A právě zde lze narazit na jednu z jejich mnoha výhod – nařežete je do jakýchkoliv tvarů. Ti, kteří ve svém projektu budou řešit složitější konstrukce, mohou v tvárnicích Ytong najít optimální řešení. Díky těmto vlastnostem navíc vzniká materiální i časová úspora. A vy si jako majitel hlavně ušetříte spoustu nervů.

Od projektu až ke stavbě, od sklepa až po střechu, od snu až k realitě. Vytvarujte si svůj dokonalý domov z pórobetonové tvárnice.