Máte raději přímočarost minimalismu, nebo rafinovanost zdobných detailů? Přímé čisté křivky, či oblé historizující linie? Společnost Cobra v nové kolekci UNICO dovedně kombinuje minimalistický i tradiční přístup a představuje devět modelů dveřních kování, které spojuje unikátní design, prémiová kvalita, dokonalá ergonomie a hlavně italský esprit.

Kolekce Cobra UNICO nabízí nový designový jazyk plný obdivu k minimalismu, avšak s řadou rafinovaných detailů. Přímé linie se snoubí s netradičními řešeními úchopových ploch, nenápadnými prolisy nebo sametovým povrchem a výsledkem jsou na pohled okouzlující a na dotek příjemná dveřní kování.

„Při vývoji nových modelů kování Cobra si vždy klademe otázku, jaká designová očekávání mají naši zákazníci. Díky dlouholetým zkušenostem považujeme technické otázky dveřních kování za vyřešené, a soustřeďujeme se proto na jejich finální podobu,” říká Kristina Boda, ředitelka Cobry. „Trendem posledních let je minimalismus nebo alespoň estetické zjednodušení designu moderních dveřních kování, ubývá zdobných detailů i vícebarevných klik.”

Jednoduchá horizontální linie a výrazně plochý tvar se nesnaží být
dominantní, spíše přirozeně umocní moderní charakter interiéru
vašeho bytu.

Jednoduchá horizontální linie a výrazně plochý tvar se nesnaží být dominantní, spíše přirozeně umocní moderní charakter interiéru vašeho bytu.

Devět modelů kolekce UNICO dává dostatečný prostor k nalezení optimálního kování pro minimalistické kancelářské projekty i designově odvážné bytové interiéry. Příkladem mohou být minimalistická kování Unico Libero v kontrastu s designově osobitou klikou Unico Vulcanus. Kompletní kolekci UNICO lze prozkoumat i ve speciální sekci na webu firmy Cobra.

Kombinace masivního středu kliky s lehkou úchopovou vlnou je natolik
osobitá a jedinečná, že bude jistě inspirovat i při výběru dalších
stylotvorných prvků interiéru.

Kombinace masivního středu kliky s lehkou úchopovou vlnou je natolik osobitá a jedinečná, že bude jistě inspirovat i při výběru dalších stylotvorných prvků interiéru.

Jedinečný charakter kolekce vznikl ve spolupráci s italským partnerem a designovými studii Ciani Billi Design a Mario Mazzer Architects.

Mario Mazzer patří mezi nejzkušenější italské designéry, v roce 2004 byl dokonce zařazen do Encyklopedie designu (The Design Encyclopedia) Muzea moderního umění v New Yorku (MoMA). Líbí se vám kování Noemi a Clementia? Mario Mazzer by měl jistě radost.

Dveřní kování Penta či Vulcanus zase vytvořili Francesca Ciani a Renzo Billi. Na jejich práci obdivujeme umělecký a vizionářský přístup, jejich návrhy se vymykají běžným klikám, jsou to jedinečná díla plná charakteru i užitné hodnoty, která je radost vnímat i používat.