Minimalismus už není jen doménou umění, filozofie nebo architektury, jako tomu bylo dříve, ale stal se z něj vyhledávaný životní styl. Interiér a design jsou další oblasti, do kterých minimalismus postupně pronikl.

Přerovská firma JAP FUTURE má tento moderní trend ve svých genech a všechny interiérové prvky, které v poslední době sama vyvinula a uvedla na trh, mají tento vyhledávaný aspekt. Modelová řada dveří IDEA DOOR, tvořená modely IDEA, IDEALINE a IDEANET, je jednoznačným dokladem zmíněného přístupu.

Minimalismus s nádechem technicismu, to je přesná charakteristika základního modelu celé řady dveří IDEA. Prosté spojení klasických materiálů, eloxovaného hliníku a kaleného skla v podobě obvodového rámu a jeho výplně vytvářejí dveře s jednoduchým designem zbavené všeho nadbytečného.

Otočné dveře IDEA, zárubeň GARDE.

Otočné dveře IDEA, zárubeň GARDE.

Model dveří IDEALINE to je neotřelé provedení výplně skla, pro které je charakteristické jeho pohledové rozdělení subtilními svislými nebo vodorovnými hliníkovými profily v různých vzájemných uspořádáních, takže fantazie může pracovat naplno. Členění skla je možné v šesti základních variantách, které lze na přání zákazníka atypicky upravit.

Posuvné dveře IDEALINE VERTICAL v posuvu PREMIUM.

Posuvné dveře IDEALINE VERTICAL v posuvu PREMIUM.

Třetím do party je model IDEANET, který vychází z modelu Idea a je navíc doplněn zlatou nebo stříbrnou kovovou sítí zalaminovanou mezi dvěma skly. Jde o originální provedení skleněné výplně, díky kterému dveře efektně odrážejí světlo a vytvářejí dekorativní 3D holografický efekt.

Dveře IDEA, IDEALINE i IDEANET jsou k dispozici v otočné i posuvné variantě. Perličkou ke zdůraznění je symbiotické spojení otočného provedení dveří se zárubní GARDE, což představuje TOP řešení prosklených příček se subtilními rámy v bytových i kancelářských interiérech. Posuvná varianta dveří je naopak plně kompatibilní s posuvnými systémy PREMIUM, TRIX i stavebními pouzdry z produkce JAP FUTURE.

Posuvné dveře IDEANET v posuvu PREMIUM.

Posuvné dveře IDEANET v posuvu PREMIUM.

Dveřní rám z eloxovaného hliníku lze povrchově upravit dle vzorníků barev RAL K7, NCS, Creative Metallic a k výběru je i dostatek typů skel včetně neprůhledných, které dokážou vytvořit intimní prostředí a dveře tak lze smysluplně použít pro oddělení koupelny nebo šatny od ložnice.

Modelová řada dveří IDEA DOOR zaujme střídmostí, čistými liniemi a tradičními materiály. V duchu známého rčení, že méně je někdy více, doplňuje jednatel společnosti JAP FUTURE, Petr Paksi: „Modely jsme oprostili od všeho nepodstatného, ne však od kvalitního provedení, moderního vzhledu, vysoké pevnosti a odolnosti“.