Prestižní soutěž pro výjimečné realizace Kanceláře roku, která každoročně oceňuje ty nejlepší kancelářské prostory, zná své vítěze. V kategorii IT zvítězily nové prostory společnosti ADASTRA GROUP, které vznikly pod taktovkou studia Holub architekti.

Na realizaci se podílela společnost LIGHT WORKS, která dodala osvětlení od belgického výrobce DELTA LIGHT a katalánské značky MARSET.

Vizuální identita nových kanceláří ADASTRA GROUP zrcadlí firemní kulturu, ve které se setkávají technologie a lidé. To odpovídá i návrhu interiéru, který byl navržen jako kontrast technického a lidského s funkčními a utilitárními prvky.

Firemnímu prostoru ADASTRA GROUP dominuje velký otevřený prostor představující středobod komunitního života a místo pro sdílení a setkávání. Velkorysé prostranství bylo možno osadit velkými stropními a efektivními svítidly SUPERNOVA FLAT vyznačujícími se minimalistickým designem, čistými liniemi a vysokým výkonem. Svítidlo je vytvořené z jednoho kusu hliníkového profilu a zajišťuje příjemné rozptýlené světlo, vhodné k osvětlení větších prostor.

Zdroj: LIGHT WORKS

Kromě externích prostor jsou svítidly DELTA LIGHT osazeny interní a pracovní prostory. S minimalistický, ztvárněním zasedacích místností dobře korespondují závěsná svítidla SUPER-OH SBL, která jsou tvořena subtilním černým prstencem, lehce se vznášejícím v prostoru na tenkých lankách.  Série nabízí 3 velikosti svítidel, kromě klasické verze se světlem směrovaným dolů, je k dispozici i varianta, kdy světlo směruje nahoru i dolů.

Belgická svítidla DELTA LIGHT udávají směr vývoje technologií a designu v moderním architektonickém osvětlení. Důkazem mohou být i další dvě kolekce umístěné v pracovních a zasedacích prostorech společnosti.

Světelné linky architektonického osvětlení STREAMLINER a MICROLINE jsou umístěny přímo nad pracovními a jednacími stoly a představují subtilní, avšak velmi výkonnou linku světla vhodnou k celkovému osvětlení prostoru i jako osvětlení pracovních ploch. Přisazená stropní svítidla BOXY R efektně doplňují profily, emitující měkké rozptýlené světlo, s jejichž pomocí je možno vytvořit komornější atmosféru.

Zdroj: LIGHT WORKS

Kuchyňské a jídelní části dominují svítidla od katalánského výrobce MARSET. Prostor osvětlují objemné lampy SOHO, které představují interiérovou modifikaci lamp tradičně používaných ve veřejných prostorech jako jsou restaurace či kavárny.

Svítidlo z polyetylenu, speciálně tvarovaného rotací, je vyrobeno z jednoho kusu materiálu bez jakýchkoliv spojů. Závěsné lampy SOHO jsou doplněny nenápadnou kolekcí ATLAS, která sofistikovaně transformuje obyčejnou žárovku do reflektoru s neobyčejným ztvárněním. Obě řady svítidel navrhl katalánský designér Joan Gaspar.

Zdroj: LIGHT WORKS