Nadčasový design a nejmodernější technologie, to je unikátní řada SUN@HOME.

Prestižní časopis Schöner Wohnen magazine, který je na trhu víc než 60 let a je největším prémiovým časopisem v Evropě, udělil tuto prestižní cenu svítidlu Circular Pendant z řady SUN@HOME. Špičková technologie chytrého osvětlení a elegantní design získaly pozitivní ohlasy zejména za vzhled svítidla a jeho funkčnost.

Osvětlení zaměřené na člověka

SUN@HOME – pusťte si sluneční světlo domů
SUN@HOME – pusťte si sluneční světlo domů | Zdroj: Ledvance

Moderní chytré osvětlení by mělo navozovat tu správnou světelnou scénu nebo atmosféru v prostředí, ve kterém trávíme většinu času. V designu osvětlení se začal objevovat pojem HCL – Human Centric Lighting neboli osvětlení zaměřené na člověka. A tento přístup unikátní řada SUN@HOME přesně splňuje. Jsou to konkrétně tyto světelné vlastnosti, kterými se snažíme simulovat co nejvěrněji sluneční světlo:

  • index podání barev (CRI >95 je aktuálně nejvěrnější podání barev těch nejlepších LED zdrojů ve srovnání se slunečním světlem, které má CRI 100; běžné LED zdroje mají hodnotu CRI kolem 80),
  • šířka barevného spektra,
  • potlačení modré složky (tzv. teplota chromatičnosti, laicky: jak teple žlutě nebo studeně bíle světlo svítí, aktuálně nejlépe 2 200 – 5 000 K),
  • možnost stmívání.

Těmito vlastnostmi a veličinami jsme schopni velice věrně napodobit sluneční světlo a jeho změny v závislosti na denní době. Ráno tak navodit atmosféru východu slunce, během dne zesílit intenzitu i teplotu chromatičnosti na bílé pracovní světlo, které nám pomůže se lépe soustředit, a odpoledne zase utlumit a vytvořit pohodovou a klidnou světelnou náladu s teplým „žlutým“ světlem, která nás příjemně připraví na konec dne a uložení se ke spánku.

Další praktickou vlastností je unikátní fotokatalytická úprava povrchu světelného zdroje pro neutralizaci pachů a vzdušných bakterií a virů. Navíc řada patří mezi ostatní SMART+ WiFi výrobky od LEDVANCE, takže nabízí pohodlné ovládání z mobilu v LEDVANCE aplikaci nebo pomocí hlasového asistenta. Má záruku 5 let.

Na práci i na relax jedno svítidlo v různém nastavení
Na práci i na relax jedno svítidlo v různém nastavení | Zdroj: Ledvance

Elegantní design na strop i nad stůl

Svítidlo Smart+ Circular (Pendant) je kovové kulaté svítidlo ve dvou barevných provedeních – v bílé a matné stříbrné, ve dvou montážních variantách (dá se instalovat buď jako přisazené nebo závěsné) a ve dvou výkonech (15 nebo 22 W). Používá SUNLIKE LED zdroje, které umožňují plné spektrum světla. Teplota chromatičnosti je 2 200 až 5 000 K a CRI > 95.

Bílé svítidlo v přísazné variantě
Bílé svítidlo v přísazné variantě | Zdroj: Ledvance

Nabízí automatické osvětlení podle lidského biorytmu – osvětlení pro aktivitu během dne nebo naopak relaxační teplé světlo večer a v noci. Pomocí aplikace Smart+ pak lze stmívat, přepínat teplotu chromatičnosti, používat časovače, automatizaci nebo hlasové pokyny. Povrch svítidla má germicidní úpravu. Svítidlo má průměr 450 mm a výšku 90 mm (samotný závěs pak 1100 mm).