Stavba obchodního a společenského centra v místě bývalého lihovaru v Pardubicích získala územní rozhodnutí. Na projektu Galerie Pernerka pracuje developer od roku 2019, stavební práce chce zahájit na podzim příštího roku.

Území bude zastavěné na 6000 metrech čtverečních. „Na revitalizaci brownfieldu naproti pardubickému nádraží pracujeme intenzivně od května 2019, kdy začala demolice chátrajícího lihovaru. Díky územnímu rozhodnutí se můžeme v naší práci posunout zase o kus dál,“ řekl zakladatel developerské skupiny Redstone Richard Morávek.

Centrum nabídne až 50.000 metrů čtverečních prodejní plochy, největší část obsadí obchody a služby. V komplexu budou ordinace lékařů, wellness služby, jump aréna, dětská zóna, restaurace a také multikino se sedmi sály. Autory návrhu jsou architektonické studio Chapman Taylor a projekční kancelář OBERMEYER HELIKA.

Hotel i kongresové centrum

Součástí areálu bude parkoviště s kapacitou 1100 míst, k plynulejší dopravě přispěje rozšíření příjezdové komunikace o jeden pruh. Bezpečnost chodců zajistí lávka přes frekventovanou ulici. Developer plánuje výstavbu čtyřhvězdičkového hotelu značky AC Hotels by Marriott, v něm bude 150 pokojů a kongresové centrum. Stavbu komplexu plánuje developer zahájit na podzim příštího roku. V další etapě chce tam postavit několik bytových domů a obnovit nedaleký park.

Galerie Pernerka
Galerie Pernerka | Zdroj: Redstone

Skupina Redstone v loňském roce významně navýšila vlastní kapitál i hodnotu svých stálých aktiv. Její konsolidovaný zisk před zdaněním dle auditovaných čísel a standardů IFRS-EU za rok 2021 dosáhl výše 383,6 milionů korun. Výrazným způsobem se na tomto výsledku podílela realizace vlastních investičních projektů. Finanční výsledky za rok 2021 dále uvádí, že celková aktiva skupiny přesáhla úroveň 4 miliard korun.

V roce 2021 skupina REDSTONE pokračovala v přípravě a realizaci projektů East Park Olomouc, Galerie Pernerka v Pardubicích, Královská louka Bouzov, Pozemky Chomoutov, a Chateau Escot. V minulém roce byla otevřena také administrativní budova Envelopa Office Center, která krátce po svém otevření získala 2. místo v soutěži Best of Realty. Skupina spustila také výstavbu projektu Šantovka Living, který nabízí bydlení v centru Olomouce.