Kaldewei přichází s novou volně stojící vanou OYO DUO od designéra Stefana Dieze.

Kaldewei představuje nový MEISTERSTÜCK OYO DUO – další mistrovský kousek od mnichovského designéra Stefana Dieze v podobě volně stojící koupací vany.

Německý výrobce koupelnového vybavení chce na jejím příkladu ukázat, že ani v menších koupelnách se nemusíte vzdát luxusu a udržitelnosti. Aby OYO DUO dokonale vynikla a vaše vlastní koupelna se proměnila v soukromé lázně, nepotřebujete mít prostor o velikosti obývacího pokoje či luxusní loft.

Na své premiéře na Flourisalone v Miláně navíc tento MEISTERSTÜCK sklidil velký obdiv mezinárodního publika. Nová koupací vana od Kaldewei zde byla součástí výstavy „Design Forever“, kterou uspořádal magazín Elle Décor Italia. Nyní bude následovat oficiální uvedení OYO DUO na trh.

Zdroj: Kaldewei

Tento MEISTERSTÜCK propojuje organický, přirozený design s nekompromisně dlouhou životností recyklovatelné smaltované oceli Kaldewei. OYO DUO je zcela nový klíčový výrobek ze světa LUXSTAINABILITY od Kaldewei.

Rodinná firma v tomto svém konceptu propojuje formu a design s udržitelností a ochranou zdrojů. Stefan Diez všech těchto aspektů využil k vytvoření efektní designové skulptury. Oválná vana, která jako by plula prostorem a téměř se chystala vzlétnout, se harmonicky začleňuje do interiéru každé koupelny – včetně malých prostor.

Stefan Diez však také klade důraz na to, aby bylo později možné všechny součásti bez problémů vrátit do koloběhu surovin a materiálů. Známý designér tak spolu s Kaldewei vytvořil výrobek, který dovedně popularizuje a zpřístupňuje oba důležité aspekty, luxus i udržitelnost.

Dvoustěnná, volně stojící vana inspirovaná estetikou japonského porcelánu je ze 100 procent zhotovena z recyklovatelné, a tedy udržitelné smaltované oceli. Precizní provedení je možné pouze díky vrcholnému umu německých inženýrů.

Vnitřní tvar Kaldewei MEISTERSTÜCK OYO DUO nabízí díky dlouholetým zkušenostem Kaldewei nejvyšší komfort při ležení ve vaně a současně možnost ekologicky zodpovědného přístupu ke spotřebě vody. Vnější tvar vany ztělesňuje představu elegance, lehkosti a přirozenosti.

Oválný design připomíná jakousi fotografickou momentku, jež zachycuje tvar volně plující prostorem právě ve chvíli, kdy se dotkl země. Jako by se stále vznášel a současně byl plný napětí. Stává se tak výrazem respektu k použitému materiálu.

„Vana MEISTERSTÜCK OYO DUO je moderní a nadčasová zároveň. Není to módní výstřelek, ale výsledek procesu. Působí, jako kdyby původně plynoucí, tekutá forma „zmrzla“ v okamžiku, kdy se dotkne země,“ vysvětluje Stefan Diez.

MEISTERSTÜCK OYO DUO je dostupná ve dvou velikostech v alpské bílé barvě i v mnoha dalších ušlechtilých odstínech kolekce Coordinated Colours od Kaldewei. Lze ji tak ideálně začlenit do jakékoliv koupelny.