Ostrava 24. října (ČTK) – V areálu Fakultní nemocnice Ostrava dnes začaly přípravné práce na rekonstrukci lůžkového monobloku, tedy pavilonu L. Jeho přestavba přijde na 180 milionů korun bez DPH. Na nákladech se bude podílet nemocnice a Státní fond životního prostředí, řekla dnes ČTK mluvčí zdravotnického zařízení Petra Petlachová.

Rekonstrukce nemocničního pavilonu má přispět k energetickým úsporám. Opravovat se bude fasáda i střecha. „V budově lůžkového monobloku bude provedena výměna oken, odstranění stávajících balkónů, zateplení obvodového pláště budovy a rekonstrukce střechy,“ uvedla mluvčí. Stavba má trvat 16 měsíců.

Během modernizace se nebude přerušovat provoz jednotlivých pracovišť nemocnice. „To s sebou bohužel přináší i některá nepříjemná, avšak nezbytná opatření. Ta se týkají především omezení pohybu osob v prostorách blízkých stavbě, ale také změn v organizaci dopravy a parkování. V areálu nemocnice bude instalováno dopravního značení, vymezujícího nutná omezení pohybu a stání vozidel,“ uvedla mluvčí.