Moderní interiéry kladou důraz na estetickou čistotu, vzdušnost a celkové zjednodušení interiérových prostor. Nejvýraznější designový trend dneška – minimalismus – přímo svádí k novému pojetí hlavních stavebních prvků včetně dveřních otvorů. Tam, kde je to možné, opouštíme klasické profilované zárubně a dveře a hledáme způsoby, jak pojmout dveře „nově“ a vnést do interiéru moderní eleganci.

Samotný styl minimalismu vznikl už ve 40. letech minulého století – na původní chápání prostoru Miese van de Rohe po osmdesáti letech plynule navazují moderní architekti a designéři. Čisté linie, nadčasovou eleganci a ničím nerušený prostor si tak můžeme užít v našich domech a bytech i my.

Instalací dveří se skrytými zárubněmi Dorsis vneseme do interiéru jednoduchost a přímé linie, odstraníme zbytečné rámy, prahy a obklady. Cíl je jednoduchý – zajistit celkovou jednoduchost a soulad všech základních prvků interiéru a dosáhnout maximální elegance.

Podstatou úspěchu dveří Dorsis je vlastně paradox – kvalita konceptu dveří a je v tom, že finální produkt v místnosti není vidět. Dveře jsou srovnané do jedné roviny se stěnou, zárubeň, zámek i panty jsou zcela skryté ve zdi, mezi dveřmi a zdí je viditelná pouze tenká spára,“ říká Jan Krejčí, jednatel společnosti Dorsis. „Zákazník pak rozhodne pouze o designu samotného dveřního křídla.

Dorsis Fortius 52 – zárubeň a panty jsou skryté, viditelná je pouze tenká spára mezi zdí a dveřním křídlem.

Dorsis Fortius 52 – zárubeň a panty jsou skryté, viditelná je pouze tenká spára mezi zdí a dveřním křídlem.

Proč tedy volit dveře se skrytými zárubněmi?

  • Jde o komplexní produkt „zárubeň-dveře“, který umožňuje volbu spolehlivého řešení do každého projektu.
  • Konstrukce skryté zárubně je vyrobena z hliníkové slitiny T6060 se speciálně řízeným zpracováním, což zaručuje pevnost a dlouhodobou kvalitu, dveře se nekroutí ani při dlouhodobém používání.
  • Také tloušťka dveří 52 milimetrů ve spojení s robustní konstrukcí zajišťuje dlouhodobou pevnost dveřního křídla. Díky masivnosti celé konstrukce je možné aplikovat volitelné prvky – skryté samozavírače, dveřní zarážky, elektrické otevírání, atd.
Dorsis Fortius 52 – na výběr je téměř nekonečné množství variant povrchů. Od přírodních dýh přes nástřik či malbu až po betonové stěrky nebo obklady.

Dorsis Fortius 52 – na výběr je téměř nekonečné množství variant povrchů. Od přírodních dýh přes nástřik či malbu až po betonové stěrky nebo obklady.

  • Průchodová výška může být až 3500 milimetrů, s nadpražím či bez něj, s nadsvětlíkem nebo šikminou.
  • Tloušťka povrchových MDF desek je 6 milimetrů místo obvyklých 3 milimetrů, které snesou nejen nástřik či polep, ale i náročnější dekorování.
  • K dispozici je prakticky nekonečná variabilita povrchů dveří – od přírodní dýhy po CPL desky připravené k přemalování či dekorování.
  • Dveře jsou ošetřeny ze všech stran (nikoliv jen z viditelné hrany), což zabezpečuje vyšší odolnost ve vlhkých prostorách.
  • Snazší a rychlejší montáž – celá konstrukce je dodávána smontovaná a vybavená ochrannými prvky pro snadnou instalaci.
  • A devátý důvod? Jsou prostě jedinečné a krásné.

Pomyslným vrcholem nabídky je koncept Dorsis „WOODY“ – unikátní kombinace skryté zárubně Fortius 52 s rámovou zárubní Woody. Ta je zcela bez výstupků, zdobných prvků a profilů a plně lícuje se stěnou.

Dorsis Woody – všechny dveře jsou vyráběné na míru jednotlivým projektům, což zaručuje trvalou kvalitu a jedinečný design.

Dorsis Woody – všechny dveře jsou vyráběné na míru jednotlivým projektům, což zaručuje trvalou kvalitu a jedinečný design.

Dorsis Woody umožňuje volně pracovat s estetikou prostoru v duchu všech minimalistických principů a zároveň využít designových možností, které přidaná rámová zárubeň nabízí,“ dodává Jan Krejčí z Dorsisu. „Toto řešení působí skvěle nejen v moderních prostorách, ale i v tradičních interiérech, kde je snaha kombinovat moderní architektonické myšlení s tradičními prvky.