Společnost Kronospan, lídr ve výrobě desek na bázi dřeva, uvedla na český trh novou Globální kolekci Kronodesign platnou pro období 2023 – 2027. Kolekce byla představena na Kronospan Hausmesse 2023 poslední lednový týden na Zámku Valeč. V rámci Hausmesse se účastníci mohli podívat i do závodu Kronospan v Jihlavě, kde pro ně byly připravené exkurze ve výrobě.

Hausmesse probíhalo pro registrované účastníky od pondělí 23.1. do čtvrtka 26.1. V průběhu celého týdne se tak podařilo představit novou Globální kolekci celkem 1600 účastníkům z řad truhlářů, architektů, designerů a dalších odborníků z nábytkářského oboru.

„Těší mne, že je o Kronodesign Globální kolekci takový zájem a věřím, že se nám podařilo přinést na trh nové dekory, které budou dalších pět let inspirovat a budou součástí mnoha projektů,“ uvedla Sylva Krechlerová, jednatelka Kronospanu.

Zdroj: Kronospan

Díky skvělým dispozicím konferenčních prostor, které Zámek Valeč nabízí, se podařilo představit novou kolekci v instalovaných expozicích. Každý si tedy mohl nové dekory a struktury  prohlédnout zblízka, dotknout se jich, a zhodnotit tak jejich kvalitu i možnosti vzájemné kombinace.

Globální kolekce představuje zbrusu nové dekory ve všech řadách značky Kronodesign. Přirozená kresba dřeva, sofistikované mramory, kameny a textilie, jemné barvy a pozoruhodné struktury. V nové kolekci je 154 dekorů laminovaných desek, 68 dekorů pracovních desek, 24 produktů řady Avant-garde a celkem 24 povrchových struktur.

Zdroj: Kronospan

A právě povrchové struktury přináší zásadní změnu. Dvě ze čtyř nových struktur jsou totiž embosované struktury synchropor. Tyto struktury dokonale ladí s kresbou dřeva.

Kromě nových povrchových struktur a dekorů si ale Kronospan připravil ještě jednu příjemnou novinku. Nově mají všechny dekory kromě anglického názvu také název český.

Kronospan Hausmesse 2023 je úspěšně za námi a my jsme přesvědčeni, že přinášíme nejkomplexnější a nejlepší kolekci pro interiérový design. Do roku 2027 máme tedy k dispozici velmi rozmanitou a trendy Globální kolekci Kronodesign.

Zdroj: Kronospan