V Davídkově, v objektu společnosti TOPWET s.r.o., proběhlo setkání zástupců výrobců stavebních materiálů, členů „Sdružení výrobců pro ploché střechy“. Tématem jednání bylo vyhodnocení loňských aktivit a příprava nových plánů na letošní rok. O semináře na téma plochých střech a instalace fotovoltaiky byl v minulém roce velký zájem, proto zástupci sdružení plánují semináře i letos. Tentokrát s tématem „Fotovoltaika na plochých střechách“ v Čechách i na Slovensku. Věří, že účast bude opět vysoká.

Členové sdružení chystají rovněž aktualizaci pomůcky pro návrh a realizaci plochých střech  „Generátor systémových střešních skladeb“. Generátor mohou využívat všichni ti, kdo potřebují a chtějí provádět ploché střechy správně.

Tato pomůcka dokáže usnadnit a značně urychlit výběr systémových skladeb plochých střech. Nástroj umožňuje zvolit pouze vhodné kombinace jednotlivých vrstev střešního souvrství, včetně doporučeného kotvení, bezpečného zajištění a způsobu odvodnění střechy.

Zdroj: Puren

Generátor se stává velmi přínosným nástrojem pro navrhování a realizace plochých střech. Správný návrh a provedení střechy lze rovněž konzultovat s jednotlivými výrobci, kteří jsou odborníky v oboru s dlouholetou praxí. Výběr vhodných parozábran a fólií je možné konzultovat se zástupci společností FATRA a AXTER, ideální izolaci doporučí výrobce minerální vlny ROCKWOOL nebo výrobce desek PIR – puren.

S otázkami mechanického kotvení pomůže EJOT a dotazy související s trapézovým plechem zodpoví Kovové profily. Společnost TOPWET doporučí vhodné řešení pro odvodnění střech a bezpečné zajištění.

Zdroj: Puren

Technologický předpis „Systémová plochá střecha na trapézovém plechu, betonu a dřevěném bednění“ (SP střecha – T, B, D“), který je komplexním podkladem pro návrh, provádění a kontrolu provedení jednoplášťových plochých střech na trapézovém plechu, bude rozšířen o produkty nového člena sdružení, společnost VELUX.

Zdroj: Puren
Zdroj: Puren