VIMISLICKI elevators je česká firma zabývající se zakázkovou výrobou atypických výtahů na míru. Rodinný podnik s výrobou v Uherském Hradišti je díky týmu konstruktérů a designérů schopný vyrobit výtah téměř jakýchkoliv rozměrů i designu.

Individuální přístup orientovaný na přání klientů a architektů tak vždy zaručuje, že bude výtah odrážet osobnost majitele, ať už se jedná o použité materiály, celkový dojem nebo estetickou souhru s interiérem i budovou, do které je výtah zasazen.

Jakub Vymyslický, zakladatel a majitel společnosti VIMISLICKI elevators, se ve svém oboru zdokonaluje už 20 let. Za tu dobu se setkal s nejrůznějšími požadavky i představami zájemců o výtahy, ať už do veřejných budov nebo rodinných domů a vil. Když se v roce 2019 se svou manželkou Dajanou rozhodli založit VIMISLICKI elevators, měli jasný cíl – navrhovat a vyrábět výtahy, které uspokojí představy i těch nejnáročnějších klientů.

Nabídnout něco víc

„Od začátku jsme s manželkou cítili, že našim zákazníkům chceme nabídnout více, než se od výtahu běžně očekává. Naším cílem je vyrábět takové výtahy, ve kterých je svezení zážitkem. Při své práci klademe důraz především na kvalitu a čistotu zpracování, prvotřídní materiály a bezpečnostní normy. Ve spolupráci s architekty a klienty vznikají skutečně jedinečná díla, která dělají svým majitelům radost každý den, a to nás velmi těší. Spokojenost našich zákazníků je pro nás na prvním místě,” vysvětluje Vymyslický.

Ukázka realizace výtahu VIMISLICKI elevators
Ukázka realizace výtahu VIMISLICKI elevators |

Výtahům se Jakub Vymyslický věnuje doslova celý svůj dospělý život. Po dokončení střední průmyslové školy začal pracovat ve firmě svého otce, která se výrobou, instalací a servisem typizovaných výtahů zabývá dodnes.

“Byly to pro mě opravdu cenné zkušenosti. Za osm let strávených ve firmě mého táty jsem si prošel každou pozicí a díky tomu znám výtahy do posledního detailu. Jsem za to opravdu vděčný, protože z těchto vědomostí čerpám doteď,” prozrazuje Vymyslický. Před založením VIMISLICKI elevators stihli manželé Vymysličtí založit a úspěšně řídit svou vlastní firmu, která se zaměřuje na prodej, instalace a servisování typizovaných výtahů a eskalátorů.

Ukázka realizace výtahu VIMISLICKI elevators
Ukázka realizace výtahu VIMISLICKI elevators | Zdroj: VIMISLICKI elevators

Designéři s bohatými zkušenostmi

“Čím dál častěji jsme se setkávali s architekty, kteří měli specifické požadavky. Rozhodli jsme se proto vydat novým směrem. Rozšířili jsme náš tým o další konstruktéry a interiérové designery a začali jsme vyrábět výtahy, které v Česku do té doby nikdo nevyráběl.”, popisuje majitel.

Spolupráce s firmou VIMISLICKI elevators obvykle začíná schůzkou s klientem či architektem v showroomu v centru Prahy na adrese Dlouhá 40. Pokud zákazník nemá svého vlastního architekta, firma klientovi nabídne ke konzultaci jednoho ze svých interiérových designérů. “Naši designéři mají bohaté zkušenosti s tím, co vše je konstrukčně možné. Vyslechneme si představu zákazníka a tu pak propojujeme s našimi zkušenostmi.

Jakub a Dajána Vymysličtí
Jakub a Dajána Vymysličtí | Zdroj: VIMISLICKI elevators

Následně vytvoříme 3D grafický návrh, abychom zákazníkovi co nejvíce přiblížili výslednou podobu realizace. Když je návrh schválený, zadáme ho do výroby. Náš tým konstruktérů pak začne připravovat výrobní dokumentaci, která je hotova zpravidla do dvou měsíců od zadání. Následně si ještě vše odsouhlasíme se zákazníkem. Až poté posíláme dokumentace do výroby,“upřesňuje Vymyslický.