Zahájená přestavba prostoru před hlavním brněnským nádražím způsobila zmatek v dopravě. Kvůli pracím je nově uzavřená část chodníku a souběžná silnice mezi Masarykovou ulicí a obchodním domem Letmo.

Někteří řidiči se místo rozhodli projet po tramvajových kolejích, což je zakázané. Zároveň se tvořila kolona aut směřujících od nádraží k viaduktu, protože odsud už nelze odbočit doleva do Benešovy ulice.

Na respektování dopravního značení dohlíželi policisté i strážníci. Průjezd kolem Letma ovšem kromě dopravního značení znemožňuje také samotná stavba.

„Dopravní značení je jednoznačné, takže naše hlídky působí na místě preventivně. Když je řidiči vidí, pravidla dodržují,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Přítomnost policie a strážníků si podle jejich mluvčí Markéty Skřivánkové vyžádal odbor dopravy magistrátu. „Nějaký čas bude trvat, než si řidiči zvyknou na změnu organizace dopravy,“ uvedla.

Omezení se týká i chodců, kteří jsou vedeni zúženými koridory. Cílem oprav, které v současném rozsahu potrvají do půlky května a poté se do konce června přesunou blíže k nádraží, je vytvořit příznivější prostor pro pěší, aby se už nemuseli proplétat mezi auty.

Mezi tramvajovými zastávkami a Letmem nově vznikne pěší zóna, do níž bude mít vjezd povolený jen dopravní obsluha. Zmizí tak současné zábradlí mezi chodníkem a zastávkami.

Na druhé straně u nádražní budovy zůstane v platnosti zákaz odbočení do Benešovy. I zde průchod usnadní odstranění části zábradlí.