V nabízených skladbách lehkých plovoucích podlah IZOCET nebo POLYCET roznášecí vrstvu na izolaci tvoří dvě vrstvy cementotřískových desek CETRIS® vzájemně přeložených a sešroubovaných.

Stejného účinku lze dosáhnout i použitím připravované novinky ze sortimentu společnosti CIDEM Hranice, a.s. – podlahových prvků CETRIS®. Tyto dílce vytvořené ze dvou vrstev desek CETRIS® tloušťky 10 nebo 12 mm slepených na polodrážku zjednodušují práci a současně tento systém s polodrážkou snižuje výrazně i řezání desek při pokládce.

Tento inovovaný systém plovoucích skládaných podlah v současné době prošel rozsáhlým testováním mechanických a akustických parametrů.

podlahové prvky CETRIS®
podlahové prvky CETRIS® | CIDEM Hranice

Nabízený podlahový systém má širokou variabilitu – je totiž možné použití různých izolačních materiálů (hobra, kamenná vlna, polystyrén) v tloušťce až 160 mm.

Samotné podlahové prvky CETRIS® se kladou na „vyvázání“, s přesahem min. 200 mm – při pokládce nesmí vzniknout křížová spára. Po položení podlahového prvku je nutno slepit polodrážky a mechanicky spojit, aby nedošlo k vypěnění lepidla a nadzvednutí prvků v polodrážce.

podlahové prvky CETRIS®
podlahové prvky CETRIS® | CIDEM Hranice