Nové barvy a vzory RENOLIT EXOFOL drží krok s Colour Road Trendservice.

Trendy nevznikají náhodou, ať už v oblasti architektury, v módě, barvách, či tvarech. Jsou spíše odrazem společenských témat a společensko-kulturních trendů. RENOLIT Trendservice Colour Road se do detailu věnuje těmto subjektům, analyzuje je ve spolupráci s instituty mezinárodních trendů a expertů na barvy a odvozuje od nich budoucí barevné trendy v povrchových designech.

Ve výroční zprávě o trendech RENOLIT Corporate Design Management tým sumarizuje svá zjištění a kategorizuje trendové barvy do jednotlivých barevných světů. Výroční zpráva o trendech 2022/23 „Travelling into new dimensions“ (Cestování do nových dimenzí) obsahuje barevné světy „Úroveň hlubokého oceánu“ a „Úroveň vesmíru“. Tyto poznatky používáme při výběru barev pro produkty RENOLIT EXOFOL v budoucnosti.

Když přiřazujeme barvy k různým oblastem použití, tým Colour Road bere v úvahu specifika okolí. „Na oknech a fasádách mají barvy tendenci působit intenzivněji než v interiérech, protože jsou na přímém světle a obklopeny okolními budovami,“ vysvětluje odbornice Clarissa Blümová. Také je velmi důležité myslet i na delší „životnost“ vnějšího povrchu budovy, neboť životnost fasád nebo okenních designů se měří v desetiletích.

Nový dekor RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi

RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi otevírá novou dimenzi v designu oken. Exotický a přirozený vzhled je inspirován starou japonskou technikou konzervování dřeva – název Yakisugi vychází ze slov „hořet“ a „japonský cedr“. Tepelné zpracování otevřeným ohněm prodlužuje životnost dřeva a dává mu unikátní vzhled.

Černá barva v novém designu, protkaná stříbřitými odstíny, imituje tento zuhelnatělý povrch dřeva a poskytuje záměrný kontrast ke světlým dřevům, barvám a designům.

Nový dekor RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi vychází ze staré tradiční japonské techniky pro konzervování dřeva.
Nový dekor RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi vychází ze staré tradiční japonské techniky pro konzervování dřeva. | Zdroj: RENOLIT SE

Nové barvy pro matné a super matné povrchy

Trend matných povrchů pokračuje. „Proto jsme vytvořili kolekci produktů RENOLIT EXOFOL PX Matt,“ říká produktový manažer Franz Josef Weber. Obsahuje celkem devatenáct barev, včetně deseti odstínů šedé – některé s jemným zeleným nádechem – a šesti odstínů hnědé, od terakotové po černohnědou.

V nové kolekci RENOLIT EXOFOL PFX Super-Matt se odrážejí další dva trendy: stále silná poptávka po dubových dekorech a stoupající trend směrem k teplým hnědým odstínům. Dodatečná vrstva PVDF dodává fólii mimořádně hladký a vysoce kvalitní efekt.

Nové služby v oblasti povrchů

Kromě nových dekorů a inovací produktů se společnost rovněž zaměřuje na služby.

Servis fólií RENOLIT již před delší dobou rozšířil svůj sortiment o opravné fólie na míru. „To nám na jedné straně umožňuje optimalizovat využití vyrobených kotoučů fólií a zároveň snížit množství práce, kterou vyžaduje zákazník,“ říká manažer oddělení Harald Neunzehn a vysvětluje další výhody této služby.

Nová kolekce RENOLIT EXOFOL PX Matt s celkovým počtem devatenácti barev splňuje pokračující trend matných povrchů.
Nová kolekce RENOLIT EXOFOL PX Matt s celkovým počtem devatenácti barev splňuje pokračující trend matných povrchů. | Zdroj: RENOLIT SE

Kromě toho, servisní oddělení nyní nabízí své workshopy zaměřené na opravu a čištění fólií online, což výrazně usnadňuje školení v podmínkách pandemie.

Nové dekory kolekce RENOLIT EXOFOL PFX Super-Matt potvrzují oblíbenost dubu.
Nové dekory kolekce RENOLIT EXOFOL PFX Super-Matt potvrzují oblíbenost dubu. | Zdroj: RENOLIT SE

RENOLIT také shrnul tipy pro správné čištění okenních rámů v letáku a poskytuje k tomu i čisticí soupravu.