S naším novým designem RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi, jehož exotický a přírodní design vychází ze staré tradiční japonské techniky konzervace dřeva, otevíráme novou dimenzi v designu oken.

Yakisugi – když se trend prolíná s tradicí

Název Yakisugi pochází z kombinace japonských slov yaki, což znamená hořet, a sugi, tedy japonský cedr.

Jedná se o tradiční metodu konzervování dřeva prostřednictvím zuhelnatění povrchů. Tepelné zpracování otevřeným ohněm prodlužuje životnost dřeva tím, že zabraňuje hnilobným procesům a napadení hmyzem, přičemž zanechává povrch stabilnější a dodává mu unikátní vzhled. Yakisugi, tradiční v japonské architektuře, se nyní dostává také do Evropy.

Zdroj: RENOLIT

焼 杉 = Yakisugi

RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi – styl Dálného východu pro váš domov.

Nový dekor RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi je inspirován starověkou japonskou technikou kombinovanou s tradičním designem, charakteristickým pro místní architekturu. Černá, protkaná stříbřitými odstíny, vytváří záměrný kontrast se světlými dřevy, barvami a vzory. Kromě toho se povrch – jako jeho přirozený protějšek – vyznačuje vysokou povrchovou a barevnou trvanlivostí a odolností.

RENOLIT EXOFOL Yakisugi Quadrat
RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi Quadrat | Zdroj: RENOLIT

Naše cesta k novým trendům

Prožívání lidí bylo vždy limitováno hranicemi, které určují naše tělo a duše.

Proto „člověk je cesta“, jak jednou řekl básník Novalis.

Zvědavost vede lidi k objevování nových rozměrů a rozšiřování obzorů.

Chceme objevovat neznámé v touze nabýt nových zkušeností, které obohatí naše smysly a poskytnou nové perspektivy. Cesta za poznáním nezná konce.

RENOLIT EXOFOL Yakisugi Teaser
RENOLIT EXOFOL PX Yakisugi | Zdroj: RENOLIT

Naše služba Colour Road také pokračuje na své cestě. Její Trend report 2022/23 TRAVELLING INTO NEW DIMENSIONS (CESTOVÁNÍ DO NOVÝCH DIMENZÍ) se s námi vydává na cestu barvami, která je stejně nápaditá jako fascinující. Jedním z objevů, který pochází z Dálného východu, je tradiční technika „Yakisugi“, jejíž zvláštní styl si již našel svou cestu i na evropský trh. Právě jej zahrnujeme do našich designů, abychom otevřeli nové obzory v designu oken, které je postaví do zcela nového světla.